Vanaf 2050 wil de overheid dat alle Nederlandse woningen energieneutraal en gasvrij zijn. Om dit te realiseren moeten er per dag zo’n 1.000 woningen worden aangepakt. Werk aan de winkel dus. Maar waar begin je? Wat zijn de mogelijkheden? En wat levert het op?

Een duurzaam huis heeft veel voordelen. Een lagere energierekening, meer wooncomfort, een hogere woningwaarde en je draagt bij aan een schoner milieu. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals isoleren en zonnepanelen. Maar heb je al eens gedacht aan een groen dak? Het trekt plantjes, beestjes en vogels aan. Zorgt voor een gelijkmatige afvoer van regenwater, met minder kans op overbelasting van het riool en overstromingen. Je verlengt de levensduur van je platte dak én je verbetert de luchtkwaliteit.

Benieuwd hoe jouw woning kan bijdragen aan een schoner milieu? Wij helpen je graag om duurzame woonkansen te benutten. Onze Woon Innovatie Managers staan dagelijks klaar om samen met ondernemers en particulieren de Limburgse huizenmarkt te verduurzamen. Zij ondersteunen ook onze zeventig erkende Financieel Adviseurs Duurzaam Wonen met specialistische kennis, ervaring en netwerken op het gebied van duurzaam wonen en (ver)bouwen. Goed voor de wereld om ons heen & voor onze eigen woon- en leefomgeving.

Afspraak maken

‘Duurzaam wonen’ is een belangrijk onderdeel van een hypotheekgesprek bij de Rabobank. Onze Financieel Adviseurs nemen je graag mee in jouw persoonlijke mogelijkheden op dit gebied wanneer je een (nieuw) huis koopt, gaat verbouwen of je hypotheek wilt oversluiten. Maak een afspraak voor een online hypotheekgesprek en ontdek welke energiebesparende stappen jij kunt zetten.

Maak een afspraak