Deelnemers Circular Economy Challenge

De regio Arnhem-Nijmegen biedt volop kansen voor ondernemers die de stap willen zetten naar circulair ondernemen. Zo blijkt uit de scan die de Rabobanken Rijk van Nijmegen, Arnhem en omstreken en Oost Betuwe hebben laten uitvoeren om de circulaire kansen in de regio in beeld te brengen. Het rapport werd op 12 oktober gepresenteerd in het circulaire energiepositieve kantoorgebouw van Alliander in Duiven. Ondernemers en belanghebbenden uit de regio kwamen daar bij elkaar voor de aftrap voor de Circular Economy Challenge.

Kansen voor ondernemers

Het onderzoeksrapport laat zien welke kansen er voor ondernemers zijn op het gebied van circulaire economie binnen de sectoren industrie, gezondheids- en welzijnszorg, handel, vervoer & opslag en bouw & vastgoed. Concrete voorbeelden zijn warmte delen, alternatieve brandstoffen voor vervoer, hergebruik van bouwmaterialen, enz. Naast de vele duurzaamheidsinitiatieven die er al zijn in de regio, is er ook veel potentie. Bovendien willen zowel overheid als ondernemers sneller ontwikkelen richting circulaire economie. Met het rapport en de Challenge willen de Rabobanken uit de regio ondernemers stimuleren om zelf met de kansen aan de slag te gaan.

Circulair Businessplan

De challenge helpt enthousiaste ondernemers bij hun circulaire ambities. Een selectie van twintig bedrijven gaat de uitdaging aan om een circulair businessplan op te zetten. Een bedrijfsscan maakt inzichtelijk wat de circulaire kansen van de deelnemers zijn. De volgende stap bestaat uit workshops waarin lokale ondernemers concreet naar hun circulaire businessplan kijken: hoe kunnen zij meer circulair gaan ondernemen, wat levert dat op en waar liggen kansen.

Onderzoeksrapport

De Circular Economy Challenge is een initiatief van de Rabobank in samenwerking met KPMG en MVO Nederland. Via de link onderaan dit artikel kunt u het onderzoeksrapport raadplegen. Heeft u interesse in deelname aan de Challenge? Neem dan contact op met uw accountmanager en meld u aan.

Onderzoeksrapport Circulaire kansen regio Arnhem-Nijmegen

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven