Geldautomaat wordt Geldmaat

Pinnen

De geldautomaten van Rabobank, ABN AMRO en ING worden vervangen door automaten van Geldmaat. De automaten krijgen allemaal hetzelfde uiterlijk (geel) en dezelfde naam: Geldmaat.

Waarom en waar komen er nieuwe geldautomaten?

We gebruiken steeds vaker een bankpas om te betalen, maar contant geld moet wel beschikbaar blijven. Geldmaat kijkt zorgvuldig naar een goede spreiding van automaten. Bij de keuze of een bestaande automaat wordt vervangen door een (gele) Geldmaat, wordt onder andere gekeken naar het aantal pintransacties per automaat. Ook moet met de eigenaar van het betreffende pand overeenstemming worden bereikt over de plaatsing van een Geldmaat. Geldmaat garandeert een geldautomaat binnen een straal van 5 kilometer. Voor de inwoners van Cothen heeft Geldmaat helaas geen automaat kunnen behouden in het dorp; de dichtstbijzijnde geldautomaten zijn in Wijk bij Duurstede (Sluishoofd en Steenstraat).

Wanneer komen er nieuwe geldautomaten?

In 2020 en 2021 neemt Geldmaat stapsgewijs de geldautomaten over en zie je steeds meer geldmaten verschijnen. De automaten werken allemaal hetzelfde. Op https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/ vind je een actueel overzicht van geldmaten bij jou in de buurt. Voor meer informatie over Geldmaat, zie https://www.geldmaat.nl/.

28-10-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn