Mooi gebaar voor een nog mooier doel

Stichting De Zilver-Kamer uit Zeist ontving een toezegging uit het Rabo Stimuleringsfonds om aankopen te doen voor de collectie van zilveren en verzilverde voorwerpen die zijn vervaardigd in een van de drie (voormalige) zilverfabrieken in de gemeente Zeist. 

Rabo Stimuleringsfonds

Migchel Dirksen, directievoorzitter Rabobank Rijn en Heuvelrug: ‘Met ons Stimuleringsfonds ondersteunen we grootschalige, langlopende projecten die de regio versterken. Door de bijdrage aan Stichting De Zilver-Kamer wordt het cultureel erfgoed van de zilverindustrie in Zeist inzichtelijk gemaakt voor de inwoners van Zeist en wordt hier meer bekendheid aan gegeven. Daar dragen we als Rabobank graag ons steentje aan bij’.

Stichting de Zilver-kamer

Momenteel is een deel van de collectie gratis te bezichtigen in de lounge van Hotel Restaurant Oud London in Zeist. Een ander uniek stuk uit de collectie, de gerestaureerde eerste ambtsketen van de burgemeester van Zeist, is vanaf medio mei te bewonderen in het gemeentehuis van Zeist. De ambtsketen werd gemaakt in 1853, gestolen in 1963 en na tien dagen weer gevonden echter met zware beschadigingen. Hierdoor is er een nieuw ambtsketen gemaakt en is de oude keten in de kluis van het gemeentehuis opgeborgen. Door de activiteiten van De Zilver-Kamer is de gerestaureerde ambtsketen, samen met historische penningen, een zilveren schaal, een schilderij van de burgemeester, verhalen over de achtergrond en de tijdlijn binnenkort weer (gratis) te bewonderen voor iedereen. 

Meer informatie over stichting De Zilver-kamer

Meer informatie

Ook een aanvraag doen voor het Rabo Stimuleringsfonds? Kijk op www.rabobank.nl/rh onder ‘Samen bereik je meer dan alleen’ voor meer informatie en voorwaarden of klik op de onderstaande link.

Rabo Stimuleringsfonds

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon.


Particulieren


Bedrijven