Stimuleringsfonds Rabobank steunt De TechniekFabriek met ruimhartige donatie

Rabobank

Het Stimuleringsfonds van de Rabobank Rijn en Heuvelrug heeft Stichting De TechniekFabriek een donatie van € 9.300 toegekend voor de aanschaf van gereedschap, werkbanken en gereedschapskasten voor de techniekworkshops, en 3d-printers, microbits met randapparatuur, koptelefoons en Littlebits voor de computerworkshops.

Uitbreiding workshops

Bestuur en vrijwilligers van De TechniekFabriek zijn opgetogen over de donatie. Met de aanschaf van deze nieuwe materialen en gereedschappen kan de TechniekFabriek haar aanbod voor workshops tijdens en na schooltijd versterken en uitbreiden. Sponsoren zijn onmisbaar voor De TechniekFabriek om het aanbod interessant en de deelnamekosten laag te houden, zodat alle kinderen mee kunnen doen aan de workshops.

Rabo Stimuleringsfonds

Migchel Dirksen, directievoorzitter Rabobank Rijn en Heuvelrug: ‘Met ons Stimuleringsfonds ondersteunen we grootschalige, langlopende projecten die de regio versterken. Door de bijdrage aan De TechniekFabriek kunnen kinderen tussen 8 en 13 jaar hun technische talenten ontdekken en ontwikkelen. Daar dragen we als Rabobank graag ons steentje aan bij’.

Ook een aanvraag doen voor het Rabo Stimuleringsfonds? Klik dan op onderstaande link.

Meer informatie Rabo Stimuleringsfonds

TechniekFabriek

De TechniekFabriek is de plaats waar Houtense kinderen van 8-13 jaar hun technische talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Daarmee stimuleert zij kinderen om voor een technische vervolgopleiding te kiezen. Er is een groot tekort aan technische mensen, en dat tekort wordt alleen maar groter; tegelijkertijd wordt er op de basisschool nog weinig aandacht besteed aan het ontwikkelen van affiniteit met techniek bij kinderen. Terwijl dit juist zo belangrijk is om kinderen doelbewust wel of niet te laten kiezen voor techniek in hun toekomst. Een belangrijke doelgroep van de Stichting zijn kinderen met autisme; juist deze groep is vaak bovengemiddeld goed in techniek en in digitaal.

De kinderen werken aan interessante en uitdagende techniek- en computerprojecten van uiteenlopende aard (bijv. elektronica, houtbewerking, constructie, natuur- en scheikunde, computerprogrammeren). Ze worden hierbij intensief begeleid door vrijwilligers met een achtergrond in techniek, onderwijs en/of autisme.

Meer informatie over de TechniekFabriek

24-5-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn