KunstBank voor RaboBank

Bijeenkomst fosfaatreductieregeling: de gevolgen

Ter afsluiting van de zomerexpositie ‘Aan ’T Roer Zitten’ is gisteren de kunstbank met veel plezier overhandigd aan de Rabobank Rijn en Veenstromen. Een bijzonder moment waarbij het kunstwerk vanaf heden te bewonderen is op zijn nieuwe plaats.

Kunstbanken

De kunstbanken zijn ontworpen voor de zomerexpositie ‘Aan ’T Roer Zitten’ en waren tijdens het vaarseizoen te bewonderen bij Jachthaven Vinkeveen. Een unieke model kunstbank ontworpen door Jachthaven Vinkeveen en vervaardigd door Jachtwerf Van Vliet. Deze kunstbanken zijn beschilderd door een tal van lokale en internationale kunstenaars, waaronder: Ramon Otting, Lily Marneffe, Heinke Boehnert, Ria Somers en Yvonne de Wit. Het kunstproject is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rijn en Veenstromen.

Kunstenares Andrea Leber

De kunstbank voor de Rabobank is speciaal beschilderd door kunstenares Andrea Leber.
'De kunstbank genaamd ‘In de Cloud’ heb ik een beeld proberen te creëren dat de blik van de toeschouwer in de rondte leidt. De spaarvarkentjes als symbool voor de bank als financiële instelling, de duikers als symbool voor de bank als springplank voor jonge ondernemers, de vliegende flamingo voor verre oorden, internationalisering, de vrouw aan het roer als symbool voor de ‘Female Power Movement’. Het heeft te maken met vertrouwen, met het delen van informatie, met de toekomst. Allemaal interpretaties die passen bij de Rabobank. Maar boven alles hoop ik een beeld te hebben neergezet waar mensen met plezier en nieuwsgierigheid naar zullen blijven kijken', aldus de kunstenares Andrea Leber

Nieuwsgierig geworden naar de kunstbank?

Kom deze bewonderen tijdens kantooruren in de hal van de Rabobank in Mijdrecht.

Foto overhandiging kunstbank aan Rabobank.
Andrea Leber - Kristien van Elteren - Joyce Rijneker - Ronald Meijer (Van links naar rechts)

Mijdrecht, 6-9-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn