Rabo Fietstocht 2018: Record gebroken!

Rabo Fietstocht

Op zaterdag 9 juni werd de vijfde Rabo Fietstocht gereden.  En nog niet eerder  was het zo’n enorm succes!  Een recordaantal van maar liefst 5.147 mensen stapten op het stalen ros om geld bij elkaar te fietsen voor hun favoriete vereniging, stichting of school. En ook hier sneuvelde het record, maar liefst 275 verenigingen, stichtingen en scholen hadden zich ingeschreven.  

Deelname

Verenigingen, stichtingen en scholen uit de regio van de Rabobank Rijn en Veenstromen konden door deelname aan de fietstocht geld ophalen voor hun kas. Voor iedereen die de tocht heeft uitgereden, schenkt de Rabobank een vast bedrag van 7,50, 15 of 35 euro, afhankelijk van de verreden afstand,  aan een lokale vereniging, stichting en school naar keuze. Tot een maximum van 1.500 euro.

Opbrengst

In totaal is 72.125 euro bij elkaar gefietst door 5.147 deelnemers. 1744 mensen reden de route van 12 km,  3003 mensen 30 km en 400 mensen 100 km. Een vereniging heeft zelfs het maximum van 1.500 euro bij elkaar gefietst: Schaatshardrijvereniging Woerden (SHV Woerden). En zes verenigingen (sv Rohda '76, IJsclub Nooit Gedacht Wilnis, Scouting Albert Schweitzergroep Woerden, Scouting Bolaro Bodegraven, akv Vriendenschaar en VLTV) haalden tussen de 1000 en 1400 euro op.

Samenwerking

De routes door het Groene Hart zijn met samenwerking van de fietsclubs WTC Woerden en TTC De Merel  uitgezet en uitgepijld. Complimenten van de fietsers waren niet van de lucht, het was weer zeer goed gedaan. De Verkeersregelaars Woerden zorgden ervoor dat iedereen veilig kon oversteken en de lokale EHBO-verenigingen waren aanwezig voor eventuele calamiteiten. Gelukkig is het, op een enkele pleister plakken na, rustig gebleven.

Start- en stempelposten

Er kon gestart worden vanaf de drie kantoren van Rabobank Rijn en Veenstromen in Woerden, Bodegraven en Mijdrecht. Ook was er een startplaats op het Kerkplein in Kockengen en bij Gasterij De Milandhof in Zegveld.  

Voor het eerst dit jaar waren er op de 12 kilometer routes ook 4 agrarische bedrijven die hun deuren opende voor de fietsers om een kijkje in de stallen te nemen. Op deze locaties was ook een extra stempelpost ingericht. 

Rabobank Rijn en Veenstromen kijkt terug op een enorm succesvolle fietstocht en bedankt iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt. 

Foto: Diddy van Veldhuizen

Woerden, 29-6-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn