Sponsoring en donaties

Sponsoring

In 2018 introduceren wij een nieuwe vorm van sponsoring & donaties: de Rabo Clubkas Campagne. Verenigingen en stichtingen die bij Rabobank Rijssen-Enter bankieren en voldoen aan de gestelde voorwaarden kunnen zich hiervoor aanmelden. Deze campagne vervangt de huidige reguliere sponsoring van verenigingen en stichtingen.

Rabo Clubkas Campagne

De Rabo Clubkas Campagne 2019 zit erop! In totaal werd er € 50.000,- verdeeld onder 94 verenigingen en stichtingen. Er zijn 21.702 stemmen uitgebracht door 7.234 klanten van 12 jaar en ouder. Dit resulteerde in een stempercentage van maar liefst 32%. Iedere deelnemende club kreeg minimaal € 100,- en de rest van het beschikbare bedrag werd naar rato verdeeld, dus hoe meer stemmen hoe meer geld voor de club! Hospice de Reggestroom, Zorgboerderij De Borkeld en Excelsior '31 ontvingen de grootste cheques. Hieronder vind je een link naar de brochure met daarin de complete uitslag.

Uitslag Rabo Clubkas Campagne 2019

Winnaars Originaliteitsprijs

Bij de Rabo Clubkas Campagne konden clubs met de inzending van meest originele of leukste campagne meedingen naar een extra Originaliteitsprijs t.w.v. € 250,-
Tiedverdrief in Vrije Tied, Toneelvereniging Met Mekaa en SV Raduga werden in het zonnetje gezet en mochten deze extra prijs bijtellen bij hun verdiende cheque.

Bedankt!

We bedanken alle clubs voor hun deelname aan de Rabo Clubkas Campagne 2019. Maar onze dank gaat ook uit naar al onze klanten die de moeite hebben genomen om te stemmen. Bedankt voor jullie betrokkenheid, namens ons en alle clubs! En wie weet, tot volgend jaar!

Een sfeerimpressie van de Finaleavond van 2018 vind je hieronder

Donaties

We geven een deel van onze winst terug aan de samenleving. Rabobank Rijssen-Enter doneert vanuit het Projectenfonds.

Projectenfonds

Elk jaar storten we € 50.000 van onze winst in het Projectenfonds. Met dit geld steunen we verenigingen, stichtingen en scholen in de regio. Op deze manier geven we een deel van de winst terug aan de lokale samenleving.

Commissie Projectenfonds
De commissie beoordeelt de aanvragen en beslist welke projecten een bijdrage krijgen. In maart, juni en december verdeelt zij € 5.000. De Commissie Projectenfonds bestaat uit drie ledenraadsleden en twee bankmedewerkers. 

In oktober is een groter bedrag van € 35.000 te verdelen. De commissie nomineert acht of negen projecten. Tijdens de Kieskringvergadering stemmen onze leden op hun project naar keuze.

Voorwaarden

We hanteren de volgende uitgangspunten voor een donatie uit het Projectenfonds.

  • Het project vindt plaats in Rijssen, Enter, Notter of Zuna.
  • De vereniging, stichting of school dient een maatschappelijk of cultureel doel.
  • Uw organisatie bankiert bij Rabobank Rijssen-Enter of wil dit gaan doen.
  • Het project sluit aan bij de waarden van de Rabobank en de samenleving.
  • Het gaat om een eenmalige bijdrage.

Wij steunen geen projecten:

  • Met een winstoogmerk.
  • Die volledige financiering nodig hebben.
  • Van particulieren.
  • Van individuen.

Aanvraag indienen voor

Bijdrages uit het Projectenfonds worden vier keer per jaar betaald.

Uitbetaling in Aanvragen voor
maart 1 maart
juni 1 juni
oktober 1 september
december 1 december

Voorbeelden donatie

Winnaars 2015

Tijdens de Kieskringvergadering in oktober 2015 ontvingen de volgende partijen een bijdrage.

Klompen- en Zompenmuseum, Enters Erfgoed - € 5.000
Het museum wil de enige opleiding in Nederland behouden waar je leert met de hand klompen te maken. Met een scholenproject betrekt het museum ook de Enterse basisschooljeugd bij dit oude ambacht.

Woonzorgcentrum Eltheto, Rijssen - € 6.652
Eltheto koopt een Tovertafel. Dit is een projector met infrarood sensoren voor mensen met dementie.

Stichting Pelmolen ter Horst, Rijssen - € 7.500
De stichting wil het totale wiekenstelsel (het gevlucht) van de molen vervangen, zodat de molen weer vele jaren vooruit kan.

Stichting Paardrijden voor Gehandicapten ’t Leijerweerd, Enter - € 5.000
De stichting besteedt het geld aan vervangende hulpmiddelen die paardrijden veiliger maken.

E.H.B.O. Enter - € 5.112,62
Dit bedrag bestaat uit de kosten van een nieuw geraamte, twee reanimatiepoppen met registratie, een schepbrancard, easy setup tent en portofoons.

SV Raduga, Enter - € 6.087
Met het project 'Vaak bij te bange' wil Raduga zorgen dat ouderen die gebruikmaken van rollators en wandelstokken, blijven bewegen en in contact komen met anderen. De bijdrage wordt besteed aan zaalhuur, transportkosten, leiding en materiaal.

St. Vrienden van OBS De Salto, Rijssen - € 1.000
De school vroeg een bedrag van € 8.991,51 voor het kopen van nieuwe speeltoestellen. Als project met de minste stemmen kreeg zij een troostprijs van € 1.000.

Uitgevoerde projecten

Met een bijdrage uit het Projectenfonds kocht St. Evenementenbegeleiding Goed Geregeld nieuwe, beschermende kleding voor haar verkeersregelaars. Jeu de Boulesvereniging ’t Enterse Butje bouwde een terrasoverkapping.

Bekijk meer uitgevoerde projecten op YouTube.com

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven