Sponsoring en ondersteuning

Sponsoring en ondersteuning

Als coöperatieve bank investeert Rabobank Rijssen-Enter elk jaar een deel van de winst in de lokale samenleving. Wij geloven dat duurzame groei leidt tot een betere wereld en dat wij hier als bank, samen met klant en partners, een relevante bijdrage aan kunnen leveren. Dit doen wij onder andere door de onderstaande initiatieven.

Rabo ClubSupport

Een jaarlijkse campagne waarbij wij een gedeelte van de winst (€ 50.000,-!) investeren in de lokale samenleving. Clubs, oftewel verenigingen in ons werkgebied, kunnen zich voor deze campagne aanmelden en de verdeling van het geld wordt bepaald op basis van een stemming door de Rabobank-leden.

Rabo ClubSupport kent in principe hetzelfde concept als de Rabo Clubkas Campagne. Er zijn twee verschillen. De eerste is de periode waarin de campagne speelt. De Rabo Clubkas Campagne vond de afgelopen twee jaar plaats in het voorjaar. Rabo ClubSupport organiseren wij landelijk in het najaar. Het tweede verschil is dat bij Rabo ClubSupport alléén leden van Rabobank kunnen stemmen. Bij de Rabo Clubkas Campagne konden alle klanten vanaf 12 jaar nog stemmen.

In verband met het coronavirus en de consequenties die voortkomen uit de diverse maatregelen voor verenigingen en stichtingen, start de inschrijfperiode voor Rabo Clubsupport dit jaar na de zomer. Onder voorbehoud zal de inschrijving voor clubs in september plaatsvinden. De stemperiode zal dan plaatsvinden van 5 t/m 25 oktober en de uitslag zal vervolgens in november bekend worden gemaakt.

Meer weten over Rabo ClubSupport? Kijk dan op: www.rabo-clubsupport.nl. Houd onze website in de gaten voor de actuele planning!

Rabo ClubSupport

Rabo Verenigingsondersteuning

Naast financiële ondersteuning voor verenigingen en stichtingen deelt Rabobank ook haar netwerk en knowhow. Dit noemen we Rabo Verenigingsondersteuning. Wij organiseren in elk geval éénmaal per jaar een kennissessie, workshop of masterclass die gericht is op de ontwikkeling van het gehele bestuur en/of ontwikkeling van de vereniging. Centraal staat tijdens deze avonden kennisdeling, kennisoverdracht, creëren van bewustwording en opdoen van nieuwe inzichten.

Rabo Projectenfonds

Met het projectenfonds (nog eens € 50.000,-!) steunen we projecten en initiatieven van stichtingen en verenigingen in Rijssen, Enter, Notter en Zuna. Een commissie van de ledenraad beslist welk initiatief financiële steun ontvangt.

Criteria waarop de projecten voor het Projectenfonds getoetst worden:

 • Iedereen financieel gezonder: Projecten die financiële zelfredzaamheid stimuleren, schuldproblematiek verminderen, educatie, hulp en/of ondersteuning bieden.
 • Duurzamer groeien voor ondernemers: Projecten die groei van ondernemingen en/of van ondernemers zelf stimuleren.
 • Duurzamer wonen: Projecten die bijdragen aan energiezuinig en duurzaam wonen.
 • Duurzamere voeding: Projecten die helpen de voedselketen te vernieuwen en of duurzamer werken. Die gezondere voeding stimuleren.
 • Vitale leefomgeving: Projecten die het welzijn en de welvaart van de lokale gemeenschap stimuleren.

Voorwaarden

We hanteren de volgende uitgangspunten voor een donatie uit het Projectenfonds.

 • Het project vindt plaats in Rijssen, Enter, Notter of Zuna.
 • De vereniging, stichting of school dient een maatschappelijk of cultureel doel.
 • Uw organisatie bankiert bij Rabobank Rijssen-Enter of wil dit gaan doen.
 • Het project sluit aan bij de waarden van de Rabobank en de samenleving.
 • Het gaat om een eenmalige bijdrage.

Wij steunen geen projecten:

 • Met een winstoogmerk.
 • Die volledige financiering nodig hebben.
 • Van particulieren.
 • Van individuen.

Aanvraag indienen voor

Bijdrages uit het Projectenfonds worden drie keer per jaar betaald.

Uitbetaling inAanvragen voor
maart1 maart
juni1 juni
december1 december

Contact

Ma-vr: 8.00-18.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven