Programma "Financiële Opvoeding" weer van start

Financiele Opvoeding

De start van het nieuwe jaar betekent ook de start van een nieuwe reeks dynamische theatervoorstellingen die onderdeel uitmaken van het educatieve lesprogramma “Financiële Opvoeding”. Onder andere de basisscholen Patricius en Op de Slek trappen af en mogen in januari genieten van de voorstelling “Rijk… voor een dag”.

Goed kunnen omgaan met geld is niet vanzelfsprekend. Daarom maakt Rabobank Roermond-Echt sinds 2010 werk van financiële opvoeding door alle scholen in de regio gratis een theatervoorstelling aan te bieden, afgestemd op de leeftijd van de leerlingen. Vorig jaar vonden maar liefst 120 theatervoorstellingen plaats bij basis- en middelbare scholen in de regio om jongeren bewust te laten worden van geldzaken. Hiermee bereikt het programma zo’n 4.000 jongeren per jaar.  

De voorstellingen vinden plaats van januari tot en met juni. Benieuwd naar de verschillende voorstellingen? Hieronder vindt u een korte samenvatting.

Voorstellingen

Theater Kwadraat – Rijk… Voor een dag Doelgroep: basisschoolleerlingen van groep 3 en 4. Okke denkt dat hij de enige van de hele school is die klusjes moet doen voor zijn zakgeld. Dus steelt hij geld van zijn moeder, een keuze waar hij al snel spijt van krijgt.

Mike-E & Spike-Y – The Money Man. Doelgroep: basisschoolleerlingen van groep 5 en 6. Mike-E en Spike-Y zijn 2 hippe mannen die de kinderen meenemen in een wervelende voorstelling over omgaan met geld. De kinderen worden hierin actief meegenomen. 

PlayBack – Rijk. Doelgroep: vanaf de eerste klassen van het speciaal onderwijs cluster 4, praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo. ? De nieuwe voorstelling Rijk laat zien hoe financiële verschillen onder jongeren hun positie in de groep kunnen bepalen. Een interactieve voorstelling over geld en imago. 

PlayBack –  NU. Doelgroep: MBO Leerjaar 1 en 2. De voorstelling NU maakt de onderwerpen geld en schulden bespreekbaar en bereidt jongeren voor op hun financiële zelfstandigheid. 

Roermond-Echt, 10-1-2017

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail