Circular Economy Challenge

CeC

De Rabobank ziet circulair ondernemen als hét ondernemen van de toekomst en ontwikkelde een paar jaar geleden voor bedrijven de Rabobank Circular Economy Challenge (hierna CEC). Dit jaar slaan vijf lokale *Rabobanken de handen ineen om gezamenlijk een CEC aan een selecte groep ondernemers aan te bieden (maximaal 15 tot 20 deelnemers). Zowel klanten als niet-klanten bieden we de uitdaging aan om mee te doen.

Samen kansen verzilveren in de circulaire economie

De CEC is een programma van ruim een half jaar waarin ondernemers uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, actief geïnspireerd en ondersteund worden bij een initiatief dat ieder van hen start op het gebied van circulair ondernemen. Rabobank beschouwt het hergebruik van grondstoffen en energie als een belangrijk onderdeel van duurzaamheid voor de toekomst en wil hier graag een bijdrage aan leveren. Het programma wordt ondersteund door Rabobank Nederland, KPMG Sustainability en MVO Nederland.

*Rabobank Regio Den Haag / Rabobank Westland / Rabobank Rotterdam / Rabobank Zuid-Holland Midden / Rabobank Leiden-Katwijk.

Met het programma willen we ondernemers helpen en inspireren om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van het opnieuw hoogwaardig inzetten van grondstoffen waarbij het milieu minder wordt belast, bedrijven lagere kosten maken en nieuwe verdienmodellen worden uitgewerkt die ook in de toekomst een sterke concurrentiepositie hebben. Samen met onze partners wordt een circulaire regioscan uitgevoerd voor de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Daarna worden de deelnemende ondernemers ruim een half jaar ondersteund bij het ontwikkelen van een actieplan voor een circulaire business case.

Enkele belangrijke data:

  • 6 maart: Informatiebijeenkomst potentiële deelnemers/stakeholders
  • Begin april: Tekensessie definitieve deelnemers
  • Juni: Workshop ‘van idee naar actieplan’
  • September: Workshop ‘pitchen actieplan’
  • Oktober: Slotevent.

Is uw interesse gewekt?

Bekijk dan hier inspirerende filmpjes

Wilt u meer informatie ontvangen?

Vraag ernaar bij uw accountmanager van één van de deelnemende Rabobanken of neem contact op met de projectleider CEC, Julienne van Kempen-Edenburg.

Neem contact op met de projectleider CEC

Rotterdam, 22-1-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn