Startschot voor Rotterdam de boer op!

ClubSupport

Als één van de 19 Droompartners stropen wij de mouwen op om de droom 'Rotterdam de boer op!' te realiseren. Het is de start van een grote omwenteling op het Rotterdamse platteland en in de stad: meer biodiversiteit op het Rotterdamse platteland, (h)eerlijk regionaal geproduceerd eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. De Nationale Postcode Loterij kent vijf miljoen toe om een start te maken met deze gezamenlijke droom.

Stad en platteland verbinden

Dit project gaat Rotterdammers betrekken bij het Rotterdamse ommeland. We gaan stad en platteland (weer) verbinden. Online, in de supermarkt, in restaurants en op markten is er straks volop lokaal geproduceerd voedsel te koop. Aan de Rotterdamse stadsrand komen natuurinclusieve voorbeeldboerderijen en voedselbossen.

Een onorthodoxe coalitie van 19 Droompartners

'Rotterdam de boer op!' is een initiatief van Natuurmonumenten in samenwerking met Aardpeer, DRIFT, FrieslandCampina, Gemeente Midden-Delfland, Gemeente Rotterdam, Greenchoice, Herenboeren Nederland, LTO Noord, Naturalis Biodiversity Center, Picnic, Rabobank, Rechtstreex, Rotterdam Make it Happen, Rotterdamse Oogst, SMK (Stichting Milieukeur), Staatsbosbeheer, Stichting DOEN en het Zuid-Hollands Landschap.

Lees meer over Rotterdam de boer op!

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij is Natuurmonumenten samen met de 18 partners een stap dichterbij het realiseren van spectaculair meer boerenlandnatuur rondom Rotterdam. We zijn enorm blij dat de Nationale Postcode Loterij met het Droomfonds dit initiatief zo'n impuls geeft.

Rotterdam, 18-2-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn