Verkiezing Club van het Jaar: ode aan veerkracht van het verenigingsleven

Verkiezing Club van het Jaar: ode aan veerkracht van het verenigingsleven

Ook dit jaar wordt er weer een Club van het Jaar Verkiezing gehouden. Dit jaar belicht de verkiezing de veerkracht van de sport- en cultuurclubs in Nederland. Want ondanks corona blijft het verenigingsleven zich inzetten voor haar leden en de buurt. De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, ADR Nieuwsmedia, LKCA, Kunstbende & Rabobank. Erben Wennemars en Typhoon zijn de ambassadeurs van de verkiezing en geven de clubs de waardering en erkenning die zij verdienen.

Het verenigingsleven levert een cruciale bijdrage aan de sociale infrastructuur in Nederland en aan het welzijn van mensen. Het is de sociale smeerolie van onze maatschappij, zo blijkt ook uit onderzoek. Corona maakt het voor verenigingen moeilijk om hun rol te blijven vervullen. Toch blijft het verenigingsleven zich inzetten voor haar leden. De verkiezing Club van het Jaar geeft clubs het podium dat ze verdienen en belicht dit jaar hun veerkracht. Want die veerkracht is, naast financiële ondersteuning, heel belangrijk voor het behoud van het verenigingsleven in Nederland.

Zo werkt het

Iedereen kan zijn of haar club aanmelden van 31 maart tot en met 5 mei. De stemperiode loopt van 19 april tot en met 24 mei. Op 26 mei worden de winnaars per gemeente en provincie bekendgemaakt, inclusief de toekenning van de twee wildcards. Vervolgens pitchen de provincie- en wildcardwinnaars hun club voor de vakjury. En tijdens de feestelijke Awarduitreiking op 9 juni maakt de vakjury samen met Erben en Typhoon bekend welke sport- en cultuurclub zich in 2021 "Club van het Jaar" mogen noemen. Naast de eervolle titel "Club van het Jaar 2021", worden de winnaars beloond met mooie prijzen zoals masterclasses van experts die de club vooruit helpen en een schitterende promovideo waarmee ze hun club extra in de schijnwerpers kunnen zetten.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Meld je hier aan

Rotterdam, 15-4-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn