1.000 kansen project weer van start

Netwerken

Al een aantal jaren organiseert JCI Quadrivium het 1.000 kansen project en ondersteunen wij dit met het faciliteren van de trainingsruimte. Een project met als doel het creëren van kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt en deze keer met een hele bijzondere doelgroep.  

Waar ze normaal gesproken vooral de jonge werkzoekende met een intensief trainingsprogramma van 8 weken begeleiden, heeft het projectteam 1.000 kansen van JCI Quadrivium deze keer gekozen voor een andere doelgroep die deze begeleiding goed kan gebruiken, namelijk de vluchtelingen in ons land.

12 vluchtelingen zijn op 16 mei jl. gestart met het 1.000 kansen project. De leeftijden variëren van 25 tot 40 jaar en het opleidingsniveau van sportleraar tot advocaat en timmerman. Heel divers dus. Om zoveel mogelijk aan de behoefte van deze doelgroep te voldoen is het gebruikelijke trainingsprogramma aangepast en spelen ze met het trainingsaanbod zoveel mogelijk in op de behoefte van de kandidaten. Een training over een goede CV, een sollicitatiegesprek en vooral netwerken staan hierbij centraal. JCI hoopt met hun 1.000 kansen project echt het verschil te kunnen maken voor deze doelgroep die alle hulp kunnen gebruiken om tot het arbeidstraject in ons land toe te kunnen treden. 

's-Hertogenbosch, Rosmalen, Vlijmen en Vught, 31-5-2017

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail