Geldautomaat Diepenveen naar binnen

Geldautomaat

De plofkraken die de laatste tijd bij meerdere geldautomaten in Nederland zijn gepleegd zorgen er voor dat ook Rabobank Salland kijkt naar de veiligheid rondom de locaties van hun automaten. Onlangs nog werd het pand in Diepenveen waar de geldautomaat van de bank was gevestigd zwaar beschadigd door een plofkraak.

Veiliger locatie

Directievoorzitter Ed den Besten: “Sinds vorig jaar worden geldautomaten van de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit zorgt naast overlast en financiële schade ook voor veiligheidsrisico’s. Daarom nemen we maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen. We realiseren ons goed dat ook bij omwonenden de schrik er goed in zit gezien de impact van deze plofkraken. Daar houden we uiteraard rekening mee.”

De situatie bij de geldautomaat in Diepenveen is zodanig dat Rabobank Salland heeft besloten om geen automaat op dezelfde locatie te plaatsen. Er wordt op termijn een nieuwe binnen-automaat geplaatst in het Kulturhus aan de Dorpsstraat 30 in Diepenveen. De goede bereikbaarheid van het Kulturhus en de zeer ruime openingstijden op alle dagen van de week waren voor de bank redenen om voor deze locatie te kiezen. Mede door de aanpassingen die nodig zijn voor het plaatsen van de automaat bij de ingang van het gebouw, is op dit moment echter nog niet aan te geven wanneer de nieuwe automaat beschikbaar is.

Den Besten: “We hopen hierover snel meer duidelijkheid te hebben. Door de geldautomaat in het Kulturhus te plaatsen streven we er naar om de aanwezigheid en beschikbaarheid van geld ook in Diepenveen zoveel mogelijk te handhaven. Veiligheid voor omwonenden en voor de directe omgeving zijn voor ons reden geweest om de automaat niet meer in een buitenmuur te plaatsen.”

De overige geldautomaten van Rabobank Salland blijven vooralsnog gehandhaafd op de bekende locaties.

Op onze website www.rabobank.nl/salland vindt u informatie over beschikbare geldautomaten.

Deventer, 18-10-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn