Rabobank Salland ondersteunt Day for Change

Scholen kunnen meedoen aan uniek project Day for Change. Leerlingen gaan als bewuste ondernemers aan de slag. Wij dagen ze uit om, met een microkrediet als startkapitaal, een kleine onderneming op te zetten en het startkapitaal te vermeerderen. 

De Day for Change actie

Met de winst uit hun onderneming steunen jongeren ‘inclusive finance’ projecten in ontwikkelingslanden gericht op het verbeteren van financiële dienstverlening en educatie. Jongeren hier verwerven kennis over ondernemen en wereldburgerschap. Mensen in ontwikkelingslanden krijgen de kans een zelfstandig bestaan op te bouwen. Twee vliegen in één klap! 

Tijdens het project worden jongeren zich bewust van de waarde van geld, zowel in hun eigen leven als in het leven van anderen. Naast bewustwording ontwikkelen ze hun sociale en ondernemende vaardigheden. Ze ervaren dat zij door hun ondernemerschap en creativiteit kunnen bijdragen aan een rechtvaardigere wereld. Het project sluit aan bij de kerndoelen van de verschillende domeinen, maar ook bij afzonderlijke vakken, zoals:

  • Economie
  • Management & organisatie
  • Mens & maatschappij
  • Aardrijkskunde

Rabobank en Day for Change

De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation en diverse lokale Rabobanken. Ook Rabobank Salland draagt hier lokaal aan bij. Binnen het educatieproject krijgen de kinderen gastlessen over Microkrediet en Ondernemen. Het project richt zich op jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar van het middelbaar onderwijs. 

Pitchen voor de Rabobank

Na de gastlessen gaan de leerlingen aan de slag met hun ondernemersplan. De plannen worden aan een professionele jury gepresenteerd. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van Day for Change, de docent en een Rabobank medewerker. De jury bepaalt hoeveel microkrediet de leerlingen ontvangen. Enkele voorbeelden van de plannen zijn: 'zelf LiMi armbandjes maken, het recyclen van oude materialen tot accessoires en het verkopen van scrub lippenbalsem'. De bedragen van het microkrediet variëren van € 5,00 tot € 30,00. Met het microkrediet kunnen de leerlingen hun plan verwezenlijken. 

Meedoen met jouw klas of school?

Graag bespreken we hoe we de Day for Change Actie ook op jouw school tot een succes kunnen maken. Neem contact op met de regiocoördinator van Day for Change:

Regiocoördinator
Karin Overbeek
Telefoon: 06-36 02 30 77
E-mail: karin@dayforchange.nl

Meer informatie op dayforchange.nl

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven