Slim Verbouwen Beurs en Salland Café in Hoftheater

Slim Verbouwen Beurs en Salland Café in Hoftheater

Een energieneutrale woning is goed geïsoleerd, comfortabel, zorgt voor lagere energielasten én is goed voor het milieu. Er kan veel. Misschien wel meer dan u denkt. Maar waar begint u? Hoe betaalt u een eventuele verbouwing? En wat komt er allemaal bij kijken? Kom 4 november naar de Slim Verbouwen Beurs in het Hoftheater in Raalte en laat u informeren.

Duurzaamheid

De Slim Verbouwen Beurs 2017 is een initiatief van Rabobank Salland en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Raalte. Op beurs komt u in contact met bedrijven die gespecialiseerd zijn in o.a. zonnepanelen, warmtepompen, pelletkachels en isolatie. Maar ook met een architect en adviseurs op het gebied van duurzaam bouwen. De financieel adviseurs van Rabobank Salland kijken graag naar de financiële mogelijkheden om uw woning, duurzaam te verbouwen.

Salland Café ‘Circulair bouwen, het kan!’

Kom tijdens de Slim Verbouwen Beurs ook naar het Salland Café. De Salland Cafés zijn netwerkbijeenkomsten georganiseerd vanuit De Kracht van Salland om samenwerking en kennisdeling in Salland te stimuleren.

Het thema van het Salland Café is ‘Circulair Bouwen, van gemeentehuis tot woning, het kan!’. Kom luisteren naar een wel heel bijzondere spreker: Thomas Rau. Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Duurzaam bouwen duur? Laat je verrassen door de presentatie van Janou Klanke. Zij vertelt hoe ze voor weinig zelf een duurzaam huis bouwde op het platteland. Kom dus van 11.00 -12.45 uur naar de Theaterzaal. De toegang is gratis en we sluiten af met een kop koffie/thee met een snee krentenbrood.

Vragen over de hypotheek?

Ook met al uw hypotheekvragen kunt u op 4 november van 10.00 uur tot 16.00 uur op de beurs terecht. Dus als u uw eerste huis wilt kopen, wilt verhuizen, verbouwen of wilt oversluiten bent u van harte welkom in het Hoftheater in Raalte.

Programma

10.00 uur: Opening door Frank Niens, Wethouder Gemeente Raalte en Paul Maas, manager Bedrijven Rabobank Salland
10.00 – 16.00 uur: Slim Verbouwen Beurs en hypotheekinloopspreekuur
11.00 uur Opening Salland Café door Wethouder Niens
11.10 uur

Architect Thomas Rau over Circulair Bouwen
Thomas Rau laat zien dat het energieprobleem in wezen oplosbaar is. Hernieuwbare energie genoeg, het is een kwestie van de juiste houding. De in rap tempo toenemende schaarste aan grondstoffen is veel nijpender. Als ondernemer ziet hij hierin geen bedreiging maar een uitdaging. Omdat verspilling van grondstoffen een mondiaal fenomeen is wil hij verder gaan dat het werken op gebouwniveau en is zich gaan richten op het sluiten van grondstoffenkringlopen. Thomas Rau benoemt de opgaven van morgen en weet met zijn enthousiasme, energie én humor zijn publiek en opdrachtgevers te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken.

12.15 uur Janou Klanke
Janou Klanke bouwde met haar gezin een duurzaam huis in Nieuw Heeten. Dat duurzaam niet duur en toch mooi kan zijn heeft zij bewezen. Een prachtig duurzaam huis voor € 50.000 gebouwd. Wie zou dat niet willen en hoe doe je dat? Janou vertelt vanuit haar eigen ervaringen.

Deelnemende partijen op de beurs

Deelnemer Specialisatie
Disselhorst Installatietechniek B.V. en Wildkamp Raalte PV(T)-Systemen, Warmtepompen, Zonneboilers, Led-verlichting
Herman Harms Ontwerp & Bouwbegeleiding, gespecialiseerd in alternatieve bouwmaterialen
Tonzon Vloerisolatie Vloerisolatie
Dielle Northern Europe B.V. Pelletkachels
NRG Neutraal Oplossingen op het gebied van het gasloos maken van woningen
Estufa Biomassa gestookte CV-ketels
Waterschap Drents Overijsselse Delta Afkoppelen van water hoe doe je dat. Door o.a. infiltratiekratten
Pluimers Isolatie Spouwmuurisolatie
Idioom Architecten Ontwerp voor duurzaam en levensloopbestendige huizen
Natuurlijk Huus Duurzaam bouwen met natuurlijke materialen
Energieloket Salland Energievakmannen die u van advies kunnen voorzien in het stappenplan om te komen tot een energiezuinig huis

Raalte, 27-7-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn