Friese Rabobanken versterken regio met 1.8 miljoen euro

Friese Rabobanken versterken regio met 1.8 miljoen euro

De Friese Rabobanken gaven in 2020 ruim 1.8 miljoen euro van de winst aan projecten en verenigingen om Fryslân mooier en beter te maken. Als coöperatieve bank zijn wij betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven. Zo ondersteunen wij Blooming Bakery van zorgorganisatie Fier in Leeuwarden.

Een club is meer dan een club

Ook dragen wij het Nederlandse verenigingsleven een warm hart toe met Rabo ClubSupport. Landelijk werd voor bijna 15 miljoen euro geïnvesteerd in clubs om ze sterker en toekomstbestendiger te maken. In Friesland gaven we in 2020 maar liefst 580.000 euro aan 1.380 clubs.

Duurzaam Fryslân

Ondanks dat ondernemers voor uitdagingen kwamen te staan, vonden op het gebied van duurzaam ondernemen ook mooie ontwikkelingen plaats. Rabobank biedt haar zakelijke klanten inzicht in het verduurzamen van vastgoed via het online platform raboduurzaamvastgoed.nl. Hierbij wordt samengewerkt met de Energieke Regio Noordoost Nederland. Ook het verduurzamen van woningen staat hoog op de agenda. Alle hypotheekadviseurs zijn gecertificeerd als erkend adviseur duurzaam wonen. Verduurzaming van de woning is een vast onderdeel in alle hypotheekgesprekken.

Coöperatief Convenant voor Nederland

Dit jaar slaat Rabobank de handen ineen met haar leden, klanten, medewerkers en verschillende stakeholders voor een duurzamer Nederland. Dit doet de bank met het Coöperatief Convenant voor Nederland. Met dit convenant werkt de bank aan een toekomstplan voor het land en het versterken van de verschillende regio’s, zeker in en na de tijd van de coronacrisis. Het Coöperatief Convenant voor Nederland is een programma van de lokale banken van Rabobank. De bank presenteert het convenant in de lente van dit jaar aan het nieuwe kabinet.

Sneek, 12-2-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn