Expositie Meesterlijk Sneekers in Rabobank Sneek

Informatiebijeenkomst

Maandag 1 oktober is de expositie Meesterlijk Sneekers geopend in het Rabobankkantoor in Sneek. De expositie is tot 3 november vrij toegankelijk van  maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. 

Gezamenlijk belang

Onder de noemer Meesterlijk Sneekers schilderde Imke Meester pure en authentieke portretten van gewone mensen uit de mienskip van Sneek. Een uniek project dat kunst dichtbij de mensen brengt.  De binding met de gemeenschap is exact wat zo goed past bij de Rabobank. Onze mienskipsgedachten sluiten goed op elkaar aan. Graag dragen wij een steentje bij. Zo delen we ons huis met Imke Meester, dat ze gebruikt om haar prachtige werken te exposeren. We hopen dat vele liefhebbers een kijkje komen nemen. 

Gezicht van Sneek

Tijdens de expositie ontwikkelt Imke Meester een hedendaags sculptuur met selfies van de bezoekers aan Meesterlijk Sneekers. Omdat er natuurlijk meer Snekers zijn dan Imke heeft kunnen schilderen, nodigt zij de bezoekers uit om tijdens de expositie een selfie te komen maken. Van deze foto’s maakt de beeldend kunstenares een driedimensionaal sculptuur dat een gezicht vormt als 'Gezicht van Sneek'.  

Mienskip

Meesterlijk Sneekers ontstond in de aanloop naar het jaar van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018. Het thema Mienskip inspireerde kunstenares Imke Meester tot het ontwikkelen van een expositie waarin de Sneker gemeenschap het project mede vormt. Door de bekendheid van de geportretteerden verlaagt zij de drempel tot de beeldende kunst. De gesprekken over deze schilderijen, die spontaan tussen de toeschouwers ontstaan, bevestigen hun onderlinge verbondenheid.

Sneek, 5-10-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn