Gastles op jouw basisschool

Jongen in de klas steekt zijn vinger op

Medewerkers van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland staan tijdens de Week van het geld voor de klas. Zij verzorgen tussen 23 en 27 maart gastlessen op meerdere basisscholen. Doel van het programma is om basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 op een speelse manier wijzer te maken over geldzaken.

Cash Quiz

Om de gastles over geld leuk en laagdrempelig te maken spelen de kinderen tijdens de les onder andere de Cash Quiz. Aan de hand van verschillende onderwerpen worden de kinderen financieel bewuster gemaakt. Het spel zorgt ervoor dat de bankmedewerkers in gesprek gaan met de leerlingen over omgaan met geld. Het spel wordt na afloop van de gastles geschonken aan de school zodat het later nogmaals gespeeld kan worden door de kinderen.

Jong geleerd is oud gedaan

Het wordt steeds belangrijker dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. De Rabobank vindt financiële educatie voor de jeugd erg belangrijk. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.
De gastlessen zijn een onderdeel van de Week van het geld die van 25 t/m 29 maart. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken een samenwerkingsverband van brancheorganisaties, consumentenorganisaties, overheden en wetenschap. Landelijk staan deze week meer dan 4.000 gastdocenten voor de klas.

Sing a Song Challange

Dit jaar bestaat Bank voor de klas 10 jaar. Speciaal voor dit bijzondere jubileum maakte rapper Yes-R een supersong. Klassen die meedoen aan de Sing a Song Challange maken kans op een unieke meet & greet met de rapper.

Uw school aanmelden

Neem contact met ons op voor het aanvragen van een gastles.

Sneek, 31-12-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn