Ledenavond voorjaar 2017

Ledenavond over hoe wij ons kunnen wapenen tegen een stormachtige toekomst?

Meld u aan voor de Ledenavond voorjaar 2017, met weervrouw Helga van Leur als gastspreker.

Meld u hier aan voor de ledenavond op 5 april = VOL

Meld u hier aan voor de ledenavond op 11 april = VOL 

Grote belangstelling voor de Ledenavond

De belangstelling voor weervrouw Helga van Leur blijkt erg groot te zijn. Beide avonden zitten inmiddels vol. Heeft u belangstelling, maar heeft u zich nog niet aangemeld? Mail uw adres- en e-mailgegevens (inclusief wel/geen lid) naar communicatie.sneek-zwf@rabobank.nl. Bij voldoende belangstelling proberen we een derde avond te regelen. U ontvangt eind deze maand een e-mail of de derde avond wel/niet plaats vindt.

Stuur een mail

Hoe kunnen we ons wapenen tegen een stormachtige toekomst?

De wereld verandert in een ongekend tempo. Beschikbaarheid van grondstoffen, de technologieën, het klimaat; het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat en wij de controle lijken te verliezen. Het heeft veel raakvlakken met het weer. Deels (on)voorspelbaar, maar ook invloedrijk en energiek. Als je begrijpt hoe het werkt, is de verrassing minder groot. Helga van Leur speelt in op klimaatveranderingen en hoe extreem ons weer kan zijn. Ze heeft tornado’s nagejaagd en op Spitsbergen in de zomer van 2015 met vijftig Nederlandse wetenschappers de veranderingen in ons klimaat onderzocht. 

Zij bespreekt het belang van duurzaamheid om een betaalbare, veilige en gezonde wereld te scheppen voor onze (klein) kinderen. Veel hebben we zelf in handen. Hoe verkleinen we onze kwetsbaarheid? Hoe verleiden we ons brein en daarmee ons gedrag? Want we willen wel, maar we doen het niet. Ons oerbrein blijkt daar een rol in te spelen. Het zal regelmatig blijven stormen, maar met wat kennis kunnen we ons staande houden. Een boeiende lezing welke stof geeft tot nadenken.

Sneek, 2-2-2017

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail