Lemster jeugd start onderneming met microkrediet

Scholieren met hun plan

Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland biedt middelbare scholen in de regio opnieuw het project Day for Change aan. Met dit project wil Rabobank een bijdrage leveren om jongeren meer te leren over het ondernemerschap. Het Zuyderzee Lyceum in Lemmer neemt in 2020 voor de tweede keer deel aan dit project en start direct in januari.

Ondernemen

Naast ondernemen ervaren de tieners dat zij anderen op de wereld kunnen helpen. Day for Change biedt de jongeren méér dan alleen handvatten om na te denken over hoe je met geld omgaat. Ook zien zij dat je je inkomsten kunt vergroten en schulden kunt voorkomen door te gaan ondernemen. Het programma maakt op een mooie manier duidelijk dat je zelf rijker wordt als je kunt delen.

Goede doel

Renate Venema, directievoorzitter Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland: ‘Day for Change biedt de juiste tools om leerlingen op een speelse manier kennis te laten maken met het ondernemerschap en het maken van winst. Nadat zij een krediet van de bank ter beschikking hebben gekregen, gaan de leerlingen écht investeren, produceren, verkopen en geld verdienen. Echt ondernemen dus! Een extra dimensie is dat de winst die de leerlingen met hun initiatieven realiseren, direct wordt geïnvesteerd in betere kansen voor mensen in derde wereldland. Dit ‘hogere doel’ stimuleert de jongeren om nóg meer uit de kast te trekken en een maximale winst te realiseren.’

Meer informatie over Day for Change

Lemmer, 30-12-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn