Onderwijsseminar Friese Rabobanken

seminar

De Friese Rabobanken organiseerden op 21 maart een Fries Onderwijsseminar in het Van der Valk Hotel in Leeuwarden. Er waren 120 belangstellenden vanuit het basisonderwijs.

Elkaar verder helpen

De Rabobank levert met dit seminar een maatschappelijke bijdrage door het onderwijs verder te helpen. En inspireerde de aanwezigen over diverse onderwerpen: Hoe ziet een school er in de toekomst uit. Hoe geven we les in combinatie met digitale mogelijkheden. En hoe besturen we een school in de toekomst. Praktische sessies die de gasten aanzetten tot nadenken.

Een leven lang leren

Directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank Barbara Baarsma sprak de aanwezigen toe via een videopresentatie. Zij sprak over kansongelijkheid in de arbeidsmarkt, marktbehoeftes en het belang van een leven lang leren.

Omgevingsgericht denken

Peter Cox, programmamanager Brainport Development Leren riep iedereen op om leerlingen naar behoefte op te leiden. Door samen te werken met bedrijven en organisaties in de regio kan onderwijs omgevingsgericht worden ingericht. Dat biedt voordeel voor leerling en bedrijf. Een mooie manier van omdenken.

Leeuwarden, 23-3-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn