Zo kochten Thomas en Noortje hun eerste huis

Zo kochten Thomas en Noortje hun eerste huis

Starters hebben het niet gemakkelijk op de huizenmarkt. Thomas en Noortje ontdekten dat er ondanks hun situatie, beiden hebben een tijdelijk contract met werkgeversverklaring, wel degelijk mogelijkheden zijn. De koop van hun eerste huis is net rond, een appartement met dakterras in het centrum van Oldenzaal. Hoe lukte dat?

Waarom kopen?

Noortje: “We zijn nog steeds een beetje verrast dat we ons favoriete appartement zo snel konden kopen! Eerst keken we naar een huurwoning, maar we konden niks leuks vinden en in vergelijking met kopen is huren ook best duur. Dus overwogen we een koophuis. Daarmee bouwen we ook iets op voor de toekomst.” Thomas: “Ik had al een tijdje een jaarcontract en Noortje kreeg na haar stage ook een jaarcontract aangeboden. Toen werd kopen een serieuze optie en zijn we gelijk gaan rondkijken.”

Er zijn nog acht kandidaten vóór u …

Noortje: “We waren super enthousiast over een appartement met dakterras middenin het centrum van Oldenzaal. Het stond net te koop, maar er hadden zich al acht kandidaten gemeld. Bezichtigen kon niet meer. In ons enthousiasme hebben we toch nog een paar keer met de verkopende makelaar gebeld. En met succes; de eerste kandidaten waren afgehaakt en we konden alsnog komen kijken, weliswaar met nog een aantal andere kandidaten die ook interesse hadden. Toen we het appartement binnen kwamen wisten we direct: dit is ons perfecte plekje!”

Bod geaccepteerd … wat nu?

Thomas: “We hadden slechts een paar dagen tijd, we moesten snel beslissen. De dag na de bezichtiging brachten we een bod uit en dat werd direct geaccepteerd. De anderen boden net te laag. In een week tijd hadden we ons favoriete appartement te pakken! Toen dachten we, en nu?” Noortje: “Voordat we ons bod uitbrachten hadden we al telefonisch gesproken met Angelique van Rabobank Twente Oost over onze mogelijkheden, maar we hadden zelf nog geen ervaring met hypotheken. We wisten niet hoe hoog de hypotheeklasten precies zouden uitpakken en welke kosten er bij zouden komen.”

Direct een goed gevoel

Noortje: “Bij de Rabobank hadden we direct een goed gevoel. Het contact met Angelique was echt fijn, het was heel persoonlijk, ontspannen en vooral ook snel. Angelique legde de mogelijkheden duidelijk uit en hielp ons bij de keuzes waar we voor kwamen te staan, zoals de hypotheekvorm en de looptijd. Als we een vraag hadden was het antwoord er zo. We konden haar altijd bellen of een berichtje sturen.”

Tips van Thomas en Noortje en Financieel Adviseur Angelique

Thomas: “Als je het ideale huis vindt, ga er dan voor! Laat je vooral niet uit het veld slaan door eerder geplande bezichtigingen.” Noortje: “Er komt van alles op je af bij de aankoop van een huis en het afsluiten van een hypotheek. Kies de juiste adviseur. Iemand met wie je een klik hebt en die goed uitlegt wat je mogelijkheden zijn, dan voel je je stukken zekerder.”
Angelique: “Bereid je net als Thomas en Noortje goed voor met een Eerste-huis-gesprek. Tijdens dat gesprek kijken we samen naar je financiële situatie en het bedrag wat je maximaal wil en kan lenen.”

Wil je net als Thomas en Noortje je eerste huis kopen? Ook voor jou is er meer mogelijk dan je denkt.

Oldenzaal, 22-7-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn