330 verenigingen vieren winst tijdens finaleavond van Rabo ClubSupport

Maandagavond 21 oktober werd de uitslag van Rabo ClubSupport op feestelijke wijze bekendgemaakt in Theater Markant in Uden. 330 verenigingen en stichtingen uit de 13 kernen van Uden, Veghel en Boekel gingen met een mooie cheque naar huis.

Nieuw dit jaar was de verdubbelaar. Een verrassingselement tijdens de avond voor alle verenigingen. Iedere vereniging maakte evenveel kans op het winnen van de verdubbelaar. Het bedrag van de cheques van Stichting ’t Huufke uit Uden, WSC Zeeland en Stichting Leefbaar Venhorst werd hiermee verdubbeld.

Volkel Hartveilig, Heemkundekring Vehchele en IVN Uden kregen een extra bedrag van € 500,- als grootste groeiers, omdat zij ten opzichte van vorig jaar de grootste groei in het aantal stemmen hadden.

Het hoogste bedrag was voor Stichting Jeugdbelangen Zeeland. Zij kregen 531 stemmen, wat gelijk staat aan € 2.504,51. De tweede plek was voor Stichting Kinderboerderij Uden (€ 2.400,74) en de derde plek ging naar AAtrium uit Veghel (€1.825,32).

Onzichtbare helden

De feestelijke avond stond volledig in het teken van ‘Samen vieren we de winst’ waarbij ook aandacht was voor de onzichtbare helden van het verenigingsleven. Onzichtbare helden maken het mogelijk dat anderen hun hobby kunnen beoefenen. Ze zijn niet altijd zichtbaar maar wel van onschatbare waarde voor de verenigingen.

Professioneel wielrenner, Jos van Emden, inspireerde de zaal met zijn verhaal over zijn rol binnen het team Jumbo Visma. Soms gaat hij voor eigen succes, maar vaak fietst hij in dienst van zijn kopman. Dit maakt hem tot een drijvende kracht die onmisbaar is voor het team. Ook riep hij zijn eigen onzichtbare held, Herman Pruisken, op het podium om hem te bedanken.

Daarnaast waren er spetterende optredens van Koor Karakter, Turnvereniging V&K, Rosa en Willem van CHV Academy en Feestband De Dop.

Samen de winst vieren

Aan het einde van de avond kregen de verenigingen hun cheque overhandigd. Elk jaar stelt Rabobank Uden Veghel een deel van haar winst beschikbaar om verenigingen en stichtingen in de regio te steunen. Het verenigingsleven zorgt ervoor dat mensen samenkomen en hun passie kunnen uitoefenen. Rabobank zorgt er onder andere voor dat de verenigingen verbonden worden, samenwerken en van elkaar kunnen leren. Met de bijdrage van Rabo ClubSupport ontvangen ze een steuntje in de rug om hun goede werk voort te zetten.

Rabo ClubSupport 2019

Dit jaar werd er een bedrag van € 170.000 verdeeld over de verenigingen op basis van een stemming door Rabobank-leden. Van 27 september t/m 11 oktober brachten 7.208 leden van Rabobank Uden Veghel in totaal 36.040 stemmen uit aan hun favoriete clubs. Dit zorgde ervoor dat één stem € 4,72 waard was. Ieder lid mocht 5 stemmen uitbrengen, dus in totaal € 23,60 verdelen.

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven