Per jaar verdwijnt 51 miljoen kilo voedsel in de afvalbak in de horeca. Dat is 14% van de totale Nederlandse voedselverspilling per jaar. Gelukkig kunnen we daar samen iets aan doen met de Food Waste Challenge. Tijdens Lekker Uden werd de Food Waste Challenge officieel afgetrapt. We gaven de campagne een kickstart door horecaondernemers in de regio te informeren en enthousiasmeren om mee te doen. Met succes! Dertien horecaondernemers uit onze regio hebben zich ingeschreven. Zij ontdekken in 6 weken tijd hoeveel het terugdringen van voedselverspilling hen in kilo’s, CO2-uitstoot én euro’s kan opleveren.
Met de Food Waste Challenge dagen we horecaondernemers uit om voedselverspilling in hun restaurant terug te dringen. In zes weken tijd ontdekken zij met slimme tips en tools hoeveel ze kunnen besparen door minder te verspillen. Meedoen is goed voor de wereld én goed voor de portemonnee. En dat smaakt naar meer!
De challenge begint met een intake en een 0-meting. De kitchen waste en plate waste worden gemeten. Aan de hand van de resultaten gaan de horecaondernemers vier weken actief aan de slag met het terugdringen van voedselverspilling in hun restaurant. Hierna volgt een 1-meting, een week lang meten de ondernemers opnieuw hun kitchen- en plate waste. In december en januari ontvangen de deelnemers de resultaten van hun restaurant. Tijdens de Horecava (13-16 januari 2020) worden de resultaten van alle deelnemers gepresenteerd.
Ben je horecaondernemer en wil je ook aan de slag met het terugdringen van voedselverspilling? Bekijk de tips en tools op de website van de Food Waste Challenge.
17-9-2019
Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn