Rabobank blijft in Boekel

Kantoor Boekel

Onlangs waren er in de landelijke pers uitingen over het sluiten van kantoren. Hierbij werd ook Rabobank genoemd. “Het coronavirus heeft grote impact gehad. Onze regio is zwaar getroffen door het coronavirus, waardoor we met zijn allen vele maatregelen hebben moeten nemen, om de impact van het virus in te dammen. Deze hele situatie heeft een grote impact op ons allen zowel privé als zakelijk.”, zo vertelt Yvonne Kemps - manager Dagelijkse Bankzaken van Rabobank Uden Veghel.

Yvonne vervolgt: “Als gevolg van het virus en de daaraan gekoppelde maatregelen heeft Rabobank Uden Veghel kantoor Boekel (tijdelijk) moeten sluiten. Dat heeft geleid tot een sterke toename van het al ingezette gewijzigde klantgedrag. In ruim 90% van de dienstverlening wordt nu gebruik gemaakt van de digitale kanalen. Dat vraagt om een andere visie op de functie van ons kantoor in Boekel.”

“Zeker wanneer we daar ook de verscherpte richtlijnen voor het automatengebruik bij betrekken. De forse toename van de plofkraken op sealbagautomaten heeft ook voor kantoor Boekel consequenties, gezien de aanwezigheid van appartementen boven de automaten. Eerder was al gecommuniceerd dat de banken in Nederland het faciliteren van de automaten overdragen aan Geldmaat. Die zorgen voor een universele inzet van alle automaten. Voor Boekel betekent dat er ergens in het centrum een kiosk komt met alle automaten voor de chartale diensten. Door de coronamaatregelen is de plaatsing vertraagd, maar die wordt wel ergens aan het einde van dit jaar verwacht. Door het verplaatsen van de cashmiddelen zal de toeloop naar het kantoor afnemen en is de huidige locatie veel te groot. We zijn dan ook op zoek naar een andere locatie in het centrum van Boekel, waar we de adviesdienstverlening na heropening voort kunnen zetten.”

Momenteel voert Rabobank onder andere gesprekken met de gemeente over een nieuwe locatie. Het advies van de ledenraad van de coöperatieve bank wordt hierin meegenomen. Klanten kunnen op deze nieuwe locatie terecht voor persoonlijk advies. Zodra er meer duidelijkheid is over een nieuwe locatie in Boekel informeert Rabobank de gemeenschap van Boekel hierover. Het kantoor aan het Sint Agathaplein zal niet meer open gaan. Na de zomervakantie zullen we opstarten in de nieuwe locatie. De afgelopen periode waren klanten genoodzaakt om vooral de virtuele kanalen op te zoeken. Klanten ervaren deze digitale dienstverlening als snel, makkelijk en prettig. Ook vanuit huis kunnen klanten via de Rabo App en Online Bankieren hun geldzaken regelen en zijn de adviseurs telefonisch of via chat bereikbaar. De Rabobankkantoren in Veghel, Rembrandtlaan 70, en in Uden, Promenade 75, zijn op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur voor bankzaken en persoonlijk advies. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar op 0413 – 219219. Voor onze zakelijke relaties zijn onze sealbagautomaten in Veghel en Zeeland geopend van maandag t/m zaterdag tussen 6.00 uur en 18.30 uur. Op zon- en feestdagen zijn deze automaten gesloten.

27-7-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn