Sporten en leren met respect

Als coöperatieve bank zijn wij het levende bewijs dat je samen veel bereikt. Een inzicht die we graag inzetten om onze omgeving te versterken. Bijvoorbeeld als het om respect gaat. Want hoe logisch respect tonen ook is, vanzelfsprekend is het helaas nog niet altijd. Met clubs en scholen doen we daar wat aan. Want hoe mooi is het als iedereen er bij hoort?

Laat je inspireren door onderwijsdeskundige Marcel van Herpen en bekijk het filmpje op youtube

De jeugd is onze inspiratie

Zij hebben een respectvolle omgeving nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daar zagen wij als maatschappelijke bank een rol voor ons weggelegd. Want als je een aandeel hebt in elkaar, dan heb je dat ook in de toekomstige generatie. Een generatie die aansluit bij de veranderende maatschappij. Met creatieve, nieuwe denkers en makers. We hebben het initiatief genomen om samen met clubs en scholen de krachten te bundelen, door één netwerk van respect te vormen.

Samen worden we 'respectpunten'

Locaties waar respect het belangrijkste punt is. Een respectpunt is te herkennen aan het R.-symbool. In onze regio gaat u dat symbool op steeds meer plekken zien waar gesport en geleerd wordt. We delen kennis en maken het onderwerp zichtbaar in de regio. Soms met elkaar, soms alleen. Door vanuit één paraplu te werken, verrijken alle initiatieven elkaar. Dat is winst voor de jeugd, en daarmee voor onze toekomst.

Het gaat verder dan een poster of websitetekst met R.

Het gaat er juist om dat trainers, coaches en leraren de begeleiders kunnen zijn, die ze willen zijn. Dat zij in kunnen spelen op het gedrag van jongeren en dat zij in staat zijn deze bemoedigende basishouding binnen de organisatie of binnen het dorp verder kunnen brengen. De themabijeenkomsten en de training ‘Coach pedagogisch netwerk’ van Marcel van Herpen en Simone Mark, beide onderwijsdeskundigen, helpen hen hierbij.

Wilt u van uw club/school ook een punt van respect maken?

Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur


Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Bellen

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur