Een aan de keukentafel gefinancierde verbouwing

Rabobank

Na lang getwijfel tussen verbouwen of verhuizen, koos de Utrechtse familie Van Buul ervoor om hun huis in een populaire jaren ’30 buurt te verbouwen. Zij ervoeren het gemak van een financieel adviseur die bij hen thuis de zaken regelde.

Enkele maanden na de verbouwing zijn Marianne en Leon van Buul nog steeds erg gelukkig met hun beslissing om te verbouwen in plaats van te verhuizen. Leon van Buul: “Elke ochtend wanneer ik beneden kom heb ik een glimlach op mijn gezicht als ik zie hoe mooi alles is geworden.” Ook financieel adviseur Kim Steijling is onder de indruk. Zijn adviezen gaf hij aan de oude ‘keukentafel’. “Het is zo leuk om te zien tot wat voor moois onze gesprekken hebben geleid.”

Leon en Marianne wonen sinds 2003 in hun huis. Veertien jaar later is hetzelfde huis te krap geworden nu ze er met drie zoons wonen. Ze speelden lang met de gedachte om te verhuizen. Maar een fijner huis vonden ze niet. Dit voorjaar hakten ze de knoop door, ze bleven in hun huis, maar gingen verbouwen. Na de beslissing maakten ze samen met een architect een plan hoe hun huis eruit moest komen te zien. Aan de leeftafel midden in het huis vertelt Marianne: “Leon houdt heel erg van koken en onze middelste houdt heel erg van bakken. We hadden een kleine smalle keuken. Nu na de verbouwing is onze keuken het centrale punt van het huis. Zelfs onze oudste zoon is weer meer beneden.”

Leon : “Toen we eenmaal besloten hadden wat we gingen doen, zijn we heel voortvarend te werk gegaan. Toen we een afspraak wilden maken om over de financiering te praten kregen we de keuze of wij naar het kantoor zouden gaan, of dat een adviseur bij ons langs zou komen. Ik ben veel in het buitenland dus was heel blij dat ik niet weer een avond van huis hoefde.”

Marianne: “Doordat Kim aan onze oude keukentafel zat werd het gesprek veel persoonlijker. Wij konden veel beter laten zien wat de verandering was die we wilden.” Steijling beaamt dat: “Als ik bij mensen thuis ben, kom ik veel dichterbij dan wanneer ik enkel op papier zie wat de mensen van plan zijn.” Leon van Buul vult aan: “Doordat Kim kon zien wat onze situatie was en waar we naar toe wilden, konden we echt iets concreets bespreken. Ik denk dat dat veel minder het geval was geweest als we elkaar in een hoge kantoortoren hadden gesproken.”


22-12-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn