Food-Print Utrecht rapportage

Duurzame vis

Wist u al dat Rabobank Utrecht zich bezighoudt met het voedselvraagstuk? Er wordt op verschillende fronten hard gewerkt om de bank klaar te maken voor de toekomst, het voedselvraagstuk (Banking for Food) hoort hier bij. In de veranderende omgeving van nu is het belangrijk om vast te houden aan speerpunten waarvan Banking for Food een hele belangrijke is.

Onze toekomst is meer dan alleen bankieren. Als coöperatie zijn we overtuigd van de kracht van het samenwerken en van netwerken. We brengen partners in de waardeketen bij elkaar en stellen onze netwerken ter beschikking waar en wanneer dat nodig is om ontwikkelingen te versnellen.

Hier kunt u lezen waarom Banking for Food zo goed bij Rabobank past.

Food-Print Utrecht

Rabobank Utrecht is in 2016 gestart met 'Food-print Utrecht'. Dit is een netwerk in opbouw van stakeholders uit Utrecht en omstreken die kennis hebben over voeding en gezondheid. Het doel hiervan is om samen met stakeholders, projecten op het gebied van voeding te initiëren. Projecten die de gezondheid en vitaliteit van onze lokale gemeenschap versterken. Dit netwerk bestaat uit betrokken partijen waaronder ondernemers, overheid, onderwijsinstanties en welzijn- en gezondheidszorginstellingen. 

Rapportage

In oktober zijn dialoogsessies georganiseerd waarin nieuwe ideeën en initiatieven zijn verkend. Op 24 januari was de Food-Print bijeenkomst op de Maliebaan. Tijdens deze bijeenkomst zijn door een aantal stakeholders nieuwe ideeën gepitcht en is er professionele begeleiding geboden om jonge ideeën een slag verder te brengen tijdens een 'ideation workshop'. Zelf gaan wij als Rabobank Utrecht aan de slag met horeca ondernemers om hen te helpen om hun kennis op het gebied van gezonde en duurzame voeding te vergroten. We zijn trots op onze Banking for Food activiteiten, daarom is er een mooie rapportage gemaakt met alle Food-Print activiteiten tot nu toe.

Food-Print Utrecht rapportage

19-4-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn