Lokale betrokkenheid: activiteiten in juli en augustus

Lokale betrokkenheid: activiteiten in mei en juni

Rabobank Utrecht staat midden in de samenleving. Hieronder een greep uit de activiteiten in juli en augustus, waarbij we nauw betrokken zijn.

#VriendenGevraagd

Vind je het lastig om lokaal een (leuk) baantje te vinden of vind je het eng om in je eentje ergens aan het werk te gaan? Daar heeft Rabobank iets op gevonden, Vrienden gevraagd m/v. Door samen met vrienden een bijbaantje te hebben, wordt je vakantiegeld op een leuke manier verdiend. Rabobank Utrecht helpt jongeren om op een leuke manier om financieel zelfredzaam te zijn en alles eruit te halen wat erin zit. Met Vrienden Gevraagd helpen wij jonge klanten, leeftijd 15-18 jaar aan een vakantiebaan samen met hun vrienden. Dit is een tijdelijke online service van Rabobank die jongeren helpt aan vakantiebaantjes in hun regio die je deze zomer samen kunt doen. 

Klik hier voor meer informatie.

Summerschool Junior

Van 10 tot 20 juli 2017 is er een waanzinnige week vol wetenschap voor kinderen uit groep 5, 6, 7, 8 van de basisschool of in klas 1 of 2 van de middelbare school. Heb jij zin om deze zomer vier dagen lang als wetenschapper door het leven te gaan? Dan is Summerschool Junior vast iets voor jou. Je gaat langs bij verschillende faculteiten van de Universiteit Utrecht en gaat zelf op onderzoek uit.

Summerschool Junior duurt vier dagen en vindt twee keer plaats van 10 juli t/m 13 juli en 17 juli t/m 20 juli. Beide weken hebben een verschillend programma. De Advanced Edition, voor leerlingen uit de eerste en tweede klas, is alleen tijdens de eerste week van 10 t/m 13 juli.

Tijdens de 6de editie van Summerschool Junior gaan de kinderen zich bezig houden met onderzoek naar hun eigen DNA, het zuiveren van water, hoe bacteriën zich verspreiden en nog veel meer. Ook staat het begrip duurzaamheid centraal. Wat kan de natuur ons bijvoorbeeld leren over het ontwikkelen van duurzame producten? Dat en meer leren de kinderen in het nieuw ontwikkelde programma Biomimicry.

Klik hier voor meer informatie.

De Buurtcamping Utrecht en Nieuwegein

Deze zomer toveren buurtbewoners in heel Nederland hun park weer om in een Buurtcamping. Drie dagen is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je de buren beter kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk, ga jij ook gezellig kamperen?

Klik hier voor meer informatie over Buurtcamping Utrecht (7-9 juli).

Klik hier voor meer informatie over Buurtcamping Nieuwegein (7-10 juli).

Stichting KinderVakantie❸Daagse

Sinds het voorjaar van 2012 is het initiatief KV3D opgestart. Vijf ouders uit de wijk Veldhuizen- de Balije vormen het bestuur en verzorgen samen met andere partners , waaronder de Gemeente Utrecht, stichting Welzaam en vele vrijwilligers de kindervakantieweek. Het doel van de KinderVakantie❸Daagse is een groep van circa 150 kinderen 3 dagen lang een feest te bieden van sport, spelen, vriendschap, uitleven, bouwen en ontspanning.

Klik hier voor meer informatie.

Stichting Kinder Activiteiten Comité (KAC)

Stichting Kinder Activiteiten Comité organiseert jaarlijks in de zomer een vakantieweek voor basisschoolkinderen uit Utrecht. KAC richt zich op kinderen die door sociale en/of financiële achterstanden niet op vakantie kunnen en bezorgt jaarlijks circa 25 kinderen een leuke vakantieweek vol activiteiten. Samen met welzijnsorganisaties probeert KAC kinderen uit de doelgroep te bereiken. Dankzij sponsoring van bedrijven en fondsen is het mogelijk om de kampbijdrage zeer laag te houden.

Klik hier voor meer informatie.

22-6-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn