Lokale betrokkenheid: activiteiten in mei en juni

Lokale betrokkenheid: activiteiten in mei en juni

Rabobank Utrecht staat midden in de samenleving. Hieronder een greep uit de activiteiten in mei en juni, waarbij we nauw betrokken zijn.

#VriendenGevraagd

Vind je het lastig om lokaal een (leuk) baantje te vinden of vind je het eng om in je eentje ergens aan het werk te gaan? Daar heeft Rabobank iets op gevonden, Vrienden gevraagd m/v. Door samen met vrienden een bijbaantje te hebben, wordt je vakantiegeld op een leuke manier verdiend. Rabobank Utrecht helpt jongeren om op een leuke manier om financieel zelfredzaam te zijn en alles eruit te halen wat erin zit. Met Vrienden Gevraagd helpen wij jonge klanten, leeftijd 15-18 jaar aan een vakantiebaan samen met hun vrienden. Dit is een tijdelijke online service van Rabobank die jongeren helpt aan vakantiebaantjes in hun regio die je deze zomer samen kunt doen. 

Klik hier voor meer informatie.

KunstGein Atelierroute

Zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 van 12.00 – 17.00 uur is het weer zover, in dit weekend wordt in Nieuwegein de 3e editie van de KunstGein Atelierroute gehouden. De atelierroute wordt georganiseerd door Stichting Kunstgein en biedt opnieuw een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod. Denk aan beeldende kunst, aangevuld met voordrachten van schrijvers en muziek.
Nieuw in 2017 zijn centrale locaties in de wijken met exposities van meerdere kunstenaars: Buurtplein Zuid, Buurtplein Batau en Buurtplein Doorslag. Rondom deze locaties stellen kunstenaars hun atelier, huis en tuin open om het publiek te laten genieten van hun creatieve werk. En natuurlijk niet te vergeten de les- en clublocaties zoals: d’Oude Werf, Lea Wijnhoven, Tijssen Keramiek en KCN.
Het hart van de route is wederom het atrium van het Stadshuis, met een uitgebreide overzichtstentoonstelling van de ruim 60 deelnemende kunstenaars uit Nieuwegein en omstreken. Hier vindt op 9 juni om 19.30 uur de feestelijke opening plaats door burgemeester Frans Backhuijs. Het belooft weer een kunstig weekend te worden, iedereen is welkom.

Klik hier voor meer informatie.

Leer gratis reanimeren in Nieuwegein

Volg op 3 juni een gratis reanimatiecursus in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein en meld je direct aan als burgerhulpverlener. De reanimatiecursus wordt georganiseerd door NieuwegeinHelpt! en is een initiatief van Green Forest College en Stichting Hartslag Nieuwegein. Green Forest College heeft een gratis reanimatiecursus geregeld op zaterdag 3 juni. Op deze dag leer je binnen 4 uur hoe je moet reanimeren. Je kunt jezelf ook ter plekke inschrijven als burgerhulpverlener. Wanneer je burgerhulpverlener bent ontvang je een bericht op je mobiele telefoon bij een hartstilstand in de buurt. Een ambulance is niet altijd op tijd ter plaatse. Daarom is het belangrijk dat er bij een hartstilstand mensen in de buurt zijn die kunnen reanimeren.
Alle deelnemers ontvangen na afloop bij goed gevolg een officieel Europees erkend Rode Kruis certificaat en pas (conform richtlijnen Nederlandse Reanimatie Raad). Dit waardevolle certificaat is voor alle deelnemers geheel kosteloos.
Ben je ouder dan 18 jaar? Dan kun je je opgeven voor de gratis reanimatiecursus op 3 juni in complex Merwestein.

Klik hier om je aan te melden.

Doei middelbare school en hallo nieuw avontuur!

Je diploma halen voor de middelbare school is een belangrijk moment. Dat vinden wij ook en we willen er graag zijn op dat moment. In 2016 deden in totaal 39 lokale Rabobanken mee met de campagne: #HoeraGeslaagd. Duizenden ‘geslaagden’ werden thuis verrast en gefeliciteerd namens Rabobank. Op basis van het succes van het afgelopen jaar willen we in 2017 #HoeraGeslaagd nog grootser maken.. Zorg dat je thuis bent én je tas buiten hangt!

Bekijk hier hoe we afgestudeerden in 2016 verrast hebben.

Wanneer breek jij door?

Rabo Next Stage is de volgende stap om als jonge muzikant nog beter te worden. De Rabobank is al vele jaren als grote sponsor actief in de culturele sector. Door samen te werken met vooraanstaande culturele partners maakt de Rabobank cultuur toegankelijker. Voor iedereen.  Sinds juni 2015 staat daarom de Rabo Open Stage in de centrale hal van TivoliVredenburg. De Rabo Open Stage biedt talentvolle, beginnende muzikanten uit Utrecht en daarbuiten een podium. Je vindt het podium naast Café Het Gegeven Paard. Optredens zijn gratis te bezoeken. Drie avonden per week genieten onze bezoekers van gratis jazz-, pop- en klassieke concerten van aanstormend talent. Zo bieden we met Rabo Open Stage de kans aan veelbelovende acts om podiumervaring op te doen. Om je echt op weg te helpen krijg je een half jaar professionele begeleiding van landelijk bekende en succesvolle muziekprofessionals in de genres jazz, pop en klassieke muziek die je inspireren en verder brengen in jouw muzikale carrière.

Ben jij klaar voor de volgende stap? Heb je de ambitie om serieus werk te maken van een carrière in de muziek? Geef je op voor Rabo Next Stage!

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail