Rabobank Utrecht wijkenplan helpt de wijk verduurzamen

Utrecht Wijkenplan

Een buurtinitiatief om samen met buren zonnepanelen te plaatsen, voeding in de (sport)kantine gezonder maken, buurtbewoners helpen hun administratie op orde te krijgen of studenten (media) te koppelen aan ondernemers om online ook vindbaar te worden. Rabobank Utrecht weet dat er veel mooie initiatieven in de stad zijn die de wijken kunnen versterken. Rabobank Utrecht biedt deze initiatieven graag hulp. Om de stap te maken naar een duurzamere samenleving introduceert de bank in januari 2021 het Rabobank Utrecht Wijkenplan.

Wijkenplan

Met dit wijkenplan wil de bank per wijk duurzame initiatieven omarmen op het gebied van wonen, voeding, ondernemen en financiële gezondheid. Ze voorziet deze initiatieven van kennis, netwerk en waar nodig een financiële bijdrage. De bank gaat zelf actief aan de slag om deze projecten inzichtelijk te krijgen. Hiervoor zoekt Rabobank Utrecht onder andere de samenwerking op met de wijkbureaus in Utrecht.

'We weten dat er bijvoorbeeld al diverse initiatieven lopen op het gebied van het verduurzamen van woningen.' Aldus directievoorzitter Rients Schuddebeurs. 'Nu is het zaak om de juiste mensen aan tafel te krijgen en te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen en waar we de verbinding kunnen leggen met ons netwerk. Want naast financiële oplossingen bieden en onze kennis inzetten, ligt onze kracht in hoe we mensen aan elkaar verbinden,' vervolgt Schuddebeurs. Schuddebeurs vult verder aan dat initiatieven zelf ook via rabobank.nl/utrecht kunnen aankloppen voor een bijdrage. Mits het wel een gedegen én duurzaam plan of idee is. Dat plan wordt vervolgens beoordeeld door de ledenraad van de bank. Schuddebeurs: 'We vinden de stem van onze leden erg belangrijk als coöperatieve bank. Deze ledenraad zijn de oren en ogen van de bank en zitten in diverse netwerken. Ook zij zullen een belangrijke rol vervullen om projecten aan ons kenbaar te maken.' Met het Rabobank Utrecht Wijkenplan zet de bank een belangrijke stap richting de ambities die de bank wereldwijd heeft; bijdragen aan een toekomstbestendige (gezonde) groei. 'Die groei', sluit Schuddebeurs af, 'begint bij jezelf, in je eigen omgeving'.

Utrecht, 27-1-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn