Geldautomaat wordt Geldmaat!

geldmaat

De geldautomaten in Nederland gaan veranderen. Rabobank, ABN AMRO en ING werken samen aan een netwerk van geldautomaten. Zo blijft contant geld voor iedereen voldoende beschikbaar. De automaten van de drie banken krijgen allemaal hetzelfde uiterlijk (geel) en dezelfde naam: Geldmaat.

Wanneer komen er nieuwe geldautomaten?

In 2020 neemt Geldmaat stapsgewijs de geldautomaten over en zie je steeds meer geldmaten verschijnen. De automaten zien er straks niet alleen hetzelfde uit, ze werken ook allemaal hetzelfde. Automaat voor automaat moet deze worden aangepast naar Geldmaat. Dit duurt tot eind 2020. De planning voor de overstap van de geldautomaten kun je vinden op www.geldmaat.nl.

Wat betekent dit voor jou?

  • Je houdt je eigen bankpas.
  • Je blijft klant van de Rabobank.
  • Je kunt bij elke automaat zo veel en zo vaak opnemen als saldo en limiet toestaan.
  • Je hoeft zelf niets te doen. 

Waarom komen de nieuwe geldautomaten?

We gebruiken steeds vaker een bankpas om te betalen, maar contant geld moet wel beschikbaar blijven. Door samen met andere banken een netwerk in te richten, zijn minder geldautomaten nodig om toch iedereen te kunnen voorzien van contant geld. Vaak staan nu verschillende automaten van verschillende banken dicht bij elkaar. Dat is straks met automaten van één merk niet meer nodig.

Meer weten over Geldmaat?

Lees hier meer over Geldmaat

28-7-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn