Rabobank Utrechtse Waarden zoekt nieuwe eigenaar voor kantoorpand in Lopik

Rabobank Utrechtse Waarden zoekt nieuwe eigenaar voor kantoorpand in Lopik

Het kantoorpand van de Rabobank aan het Rembrandtsplein 1 in Lopik komt in de verkoop. Onlangs werd bekend dat de gemeente Lopik niet zal verhuizen naar het pand van de Rabobank. Daarom gaat de bank nu op zoek naar een koper voor het gebouw.

Het huidige kantoor in Lopik is nog maar voor een heel klein deel in gebruik. Twee etages staan leeg. “Dat is zonde'', stelt directievoorzitter Hans Benard. “Veel administratief en ondersteunend werk is de afgelopen jaren geautomatiseerd of regionaal georganiseerd. Tegenwoordig bestaat het lokale team volledig uit klantadviseurs, en die zijn vaak op gesprek bij klanten. Daarom hebben we een stuk minder kantoorruimte nodig dan voorheen. We willen graag een nieuwe invulling laten geven aan het kantoor. Daarom kiest Rabobank voor een duurzame oplossing voor de toekomst van het bankkantoor, door het te verkopen aan een geïnteresseerde partij. We zoeken daarbij een koper die een betekenisvolle maatschappelijke en/of economische invulling aan het pand en de locatie wil geven", aldus Hans Benard.

Als het pand verkocht is, wil de bank naar een nieuwe locatie in Lopik verhuizen om van daaruit de dienstverlening voort te zetten . “De Rabobank blijft met een servicekantoor in Lopik'', zegt Hans Benard. Als coöperatieve bank blijven we verbonden met onze klanten en leden en staan we midden in de samenleving”.

Nadat bekend werd dat de gemeente Lopik niet gaat verhuizen naar het kantoorpand van de Rabobank, hebben verschillende belangstellenden zich gemeld. Met een aantal daarvan is de bank in gesprek. Geïnteresseerden voor het pand kunnen zich nog tot 30 augustus 2019 melden door een email te sturen aan communicatie.uw@rabobank.nl.

Meer informatie?

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Rob Klooster, Marketing & Communicatieadviseur Rabobank Utrechtse Waarden via communicatie.uw@rabobank.nl of 06-5386 3716.

Meer informatie over het kantoorpand van Rabobank Utrechtse Waarden kan opgevraagd worden bij Rabobank Vastgoed, via leo.barth@rabobank.nl of telefoonnummer 06-5331 4934

Lopik, 26-7-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn