Ontwikkelingen geldautomaten Slagharen en Bergentheim

Foto van een Rabobank kiosk als alternatief voor een geldautomaat

Sinds 2016 neemt het aantal plofkraken op geldautomaten van Rabobank toe. De zware explosieven die daarbij worden gebruikt kunnen grote schade aanrichten aan omliggende panden. Rabobank neemt daarom een aantal maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen en de schade na plofkraken beperken. Uitgangspunt hierbij is dat Rabobank nu en in de toekomst contant geld beschikbaar wil houden voor haar klanten en de mogelijkheid wil bieden om binnen een redelijke afstand over contant geld te beschikken. 

Alternatieve locatie

In samenwerking met de gemeente Hardenberg heeft Rabobank daarom in Slagharen en Bergentheim onderzocht wat alternatieve locaties zijn voor de huidige geldautomaat, waarbij de schade na een eventuele plofkraak zo beperkt mogelijk zal zijn. Hiervoor is een geschikte locatie gevonden, waarvoor wij het vergunningstraject nu zijn opgestart. Het plan is hier een opzichzelfstaande kiosk te plaatsen, zoals bijvoorbeeld bij ons Rabobank kantoor aan het Hof van Otten 1 in Hardenberg. Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Tijdelijk ’s nachts niet beschikbaar

Om criminaliteit te ontmoedigen worden vanaf 11 augustus de geldautomaten in Slagharen en Bergentheim ’s nachts (tussen 12 uur ’s nachts en 6 uur ’s morgens) afgesloten door een beveiligingsbedrijf. Dit is een tijdelijke maatregel. Ondertussen onderzoeken wij welke maatregelen er nodig zijn om de geldautomaat ’s nachts weer beschikbaar te stellen. Dit onderzoek loopt parallel aan de vergunningsaanvraag voor een nieuwe locatie. Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Hardenberg, 28-7-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn