Column: 'Hoe financieel haalbaar zijn uw dromen?'

V.l.n.r. Sandra Gerth, Financieel Planner. Zerina Jansen, Financieel Adviseur

Een verzameling van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens. Oftewel: dromen. De wens om ooit nog een wereldreis te maken, het aankopen van een nieuwe woning, sparen voor de studie van de kinderen of op uw oude dag genieten in uw vakantiehuisje aan de Spaanse Costa. Maar ook de wens om uw partner en kinderen goed achter te laten als u plotseling komt te overlijden. Zomaar een greep uit de mooie gesprekken die ik dagelijks voer met onze klanten.

Geldzaken en toekomstplannen, een interessant spanningsveld. Hoe realistisch zijn uw dromen eigenlijk en is het financieel wel haalbaar? Daar kom ik in beeld. Samen met u kijk ik naar de financiële haalbaarheid van uw doelen en wensen. Maar we bespreken ook hoe u aankijkt tegen de risico’s van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en de financiële gevolgen daarvan. 

Een persoonlijk financieel plan kan interessant voor u zijn. Er verandert zoveel in uw leven. Een persoonlijke gebeurtenis kan ineens uw hele leven op zijn kop zetten. Daarom is het belangrijk om ook onvoorziene zaken met elkaar te bespreken, zoals als overlijden, scheiding en voogdijschap. Maar ook bijvoorbeeld een nieuwe baan, omdat dit gevolgen kan hebben voor uw pensioenopbouw. Een gesprek over uw financiële situatie kunt u zien als een nulmeting, waarbij u zich bewust wordt van uw financiële mogelijkheden, nu en in de toekomst. Maar er kunnen meer redenen zijn om met ons in gesprek te gaan, bijvoorbeeld omdat de overheid wetten of regels heeft aangepast. Doel van een financieel plan is niet alleen het in kaart brengen van uw financiële situatie, maar ook juist hoe u uw doelen kunt realiseren. 

Tijdens een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek bekijken we waar u behoefte aan heeft en welk advies passend bij u is. Bijvoorbeeld een advies over uw inkomen voor later, een advies over uw vrijvallende lijfrente of de zorg voor uw nabestaanden. Wanneer er meerdere vraagstukken tegelijkertijd spelen, omdat u ondernemer bent of als zaken complexer zijn, dan werken wij met een financieel planner, bijvoorbeeld Sandra Gerth [links op de foto, red.]. Denk hierbij aan bedrijfsovernames, eerder stoppen met werken en echtscheidingen. Ook wordt, indien nodig, samenwerking gezocht met andere specialisten zoals de notaris. Uit onze gesprekken blijkt vaak dat klanten dachten dat alles goed geregeld was, maar dat dit niet zo bleek te zijn. En daarom is zo’n gesprek over uw financiële situatie zo belangrijk. Vanzelfsprekend worden geen gouden bergen beloofd. We kijken realistisch naar de mogelijkheden. Wanneer uw dromen, wensen of doelen onhaalbaar zijn, dan wordt dat tijdig besproken en zullen we kijken wat er wel mogelijk is. 

Wilt u weten hoe realistisch die wereldreis, eerder stoppen met werken of studie voor uw zoon of dochter is? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met mij of één van mijn collega’s. Misschien zijn uw dromen wel dichterbij dan u denkt!

Zerina Jansen
Financieel Adviseur Rabobank Vaart en Vechtstreek

Vaart en Vechtstreek, 18-10-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn