Extra veiligheidsmaatregelen geldautomaten

Vrouw op fiets bij geldautomaat

Wij zien het aantal pogingen tot plofkraken op geldautomaten toenemen. De zware explosieven die daarbij worden gebruikt kunnen grote schade aanrichten. We nemen daarom maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen en de schade na plofkraken beperken. Daarbij letten we vooral op de veiligheid van omwonenden. Onze geldautomaat aan de Burg. Backxlaan 3a in Nieuwleusen zal daarom op vrijdag 9 juni 2017 sluiten. In gesprek met belanghebbenden bekijken we welke aanpassingen of alternatieven er nodig zijn.

Alternatieven

Rabobank wil contant geld beschikbaar houden voor haar klanten en de mogelijkheid bieden om binnen een redelijke afstand over contant geld te beschikken. In Nieuwleusen kunt u op de volgende locaties contant geld pinnen:

  • Onze Rabobank geldautomaat aan de Burgemeester Backxlaan 338
  • Geldautomaat in Plus Supermarkt Bakker, Westeinde 10
  • Geldautomaat in de Albert Heijn, Burgemeester Backxlaan 307

Daarnaast kunt u bij de meeste winkeliers in Nieuwleusen betalen met uw bankpas. En speciaal voor klanten die niet zelfstandig naar een geldautomaat van Rabobank kunnen komen is de Rabo Geld Express een oplossing. Uw geld wordt dan bij u thuisbezorgd wanneer u het nodig heeft. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op. 

Overige geldautomaten blijven gehandhaafd

We beoordelen elke locatie zorgvuldig, waarbij we vooral oog hebben voor de veiligheid van omwonenden. Als het nodig is nemen we passende maatregelen. Zo is er zichtbare en onzichtbare extra beveiliging aangebracht of ingezet en vinden er versneld veiligheidsaanpassingen aan de geldautomaten zelf plaats. Uitgangspunt is om de geldautomaten te behouden mits de omgeving genoeg veiligheid biedt. We willen de aanwezigheid en beschikbaarheid van contant geld zoveel mogelijk handhaven. De overige geldautomaten van Rabobank Vaart en Vechtstreek blijven vooralsnog gehandhaafd op de bekende locaties.

Locaties vestigingen en geldautomaten

Maatregelen of aanpassingen in dienstverlening communiceren we zo zorgvuldig mogelijk. Door de snelheid waarmee noodzakelijke maatregelen worden ingevoerd, kan helaas niet worden voorkomen dat informatie u wellicht pas later bereikt.

7-6-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn