Nieuwe directiestructuur Rabobank Vaart en Vechtstreek

Bankhal

Rabobank Vaart en Vechtstreek zal per 1 april 2018 overgaan van een driehoofdige directie naar een eenhoofdige directie, passend bij de omvang van de bank. Voor Henriëtte Herbschleb-Vaalburg, directeur Bedrijven, en Hans van Dijk, directeur Particulieren en Private Banking zijn de wijzigingen in de directiestructuur aanleiding om hun loopbaan buiten Rabobank Vaart en Vechtstreek voort te zetten.

Nieuwe directiestructuur

Rabobank Vaart en Vechtstreek is de afgelopen jaren effectiever en efficiënter georganiseerd en heeft haar focus op de klantbediening verder versterkt. De nieuwe directiestructuur bij Rabobank Vaart en Vechtstreek is dan ook in lijn met deze beweging.

Voorzitter raad van commissarissen Kees Erends: “We zijn Henriëtte en Hans buitengewoon dankbaar voor wat zij in de afgelopen jaren hebben betekend voor de bank. Ik wens hen het allerbeste voor de toekomst.” 

Henriëtte Herbschleb: “Ik ben ontzettend trots wat wij de afgelopen jaren als sterk lokaal gewortelde bank hebben gerealiseerd en hebben betekend voor de regio. Voor mijzelf is dit een passend moment om nieuwe uitdagingen buiten de Rabobank aan te gaan. Als partner bij Lwc-Associates, een nieuw bedrijf dat toegevoegde waarde creëert in strategie uitvoering en complexe verandermanagement vraagstukken, zal het element verbinden en ondernemerschap ook in de toekomst voor mij centraal blijven staan.” 

Hans van Dijk zal per 1 maart aan de slag gaan als adviseur binnen het lean center of excellence bij Rabobank. Hans van Dijk: “Na 4,5 jaar bij Rabobank Vaart en Vechtstreek is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt en heb mij met name het afgelopen jaar ingezet om de lean-werkwijze succesvol te implementeren binnen onze lokale bank. Daarmee kunnen we nog efficiënter werken, met als doel het elke dag weer een stapje beter te doen voor onze klanten. Ik kijk er naar uit om deze ervaring in te gaan zetten binnen de hele Rabobank organisatie.”

Nieuwe stap directievoorzitter

Jeroen Broeknellis, de huidige directievoorzitter, die ook vanaf 1 april de bank zou blijven leiden is recent door de raad van bestuur gevraagd om de verantwoordelijkheid te nemen voor een strategisch project binnen het domein Banking for Food. Een mooie kans voor Jeroen, wat betekent dat ook hij zijn loopbaan buiten Rabobank Vaart en Vechtstreek zal gaan voortzetten. 

Jeroen Broeknellis: “Rabobank heeft als grootste Food & Agri bank lokaal en internationaal prachtige ambities en uitdagingen waar we voor staan. Ik ben blij dat ik voor een bank mag werken die zich sterk maakt voor het voedselvraagstuk. De afgelopen jaren heb ik mij hier lokaal voor kunnen inzetten bij Rabobank Vaart en Vechtstreek en ik kijk er naar uit dit te kunnen voortzetten op nationaal en internationaal niveau."

Kees Erends: “Als werkgever zijn wij trots op de stap die Jeroen gaat maken. In zijn nieuwe functie zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de strategische doelen op het gebied van Food & Agri. Ook Jeroen zijn we bijzonder dankbaar voor zijn waardevolle bijdrage aan Rabobank Vaart en Vechtstreek in de afgelopen jaren.” De raad van commissarissen buigt zich momenteel over wie de opvolger van Jeroen Broeknellis wordt. Zodra hier meer over bekend is wordt u hierover geïnformeerd. 

Borrel

U bent van harte uitgenodigd om Henriëtte en Hans persoonlijk de hand te schudden en succes te wensen voor de toekomst. Hier is gelegenheid voor tijdens een borrel op donderdag 5 april vanaf 17.00 uur in de eigentijdse Plaza van onze vestiging in Hardenberg (Hof van Otten 1). U kunt zich hier voor aanmelden door een e-mail te sturen naar directie.vvs@rabobank.nl. Zodra de opvolging van Jeroen bekend is, wordt een bijeenkomst georganiseerd voor zijn afscheid en de kennismaking met de nieuwe directievoorzitter.

23-2-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn