Koert Verkerk benoemd tot voorzitter RvC Rabobank Vallei en Rijn

Koert Verkerk benoemd tot voorzitter RvC Rabobank Vallei en Rijn

In de ledenraadsvergadering van 2 december is Koert Verkerk door de leden benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Vallei en Rijn. Verkerk (29) uit Rhenen was de afgelopen anderhalf jaar al commissaris bij de coöperatieve bank. Hij volgt Bas Franse op die komend jaar afscheid neemt na een volledige zittingstermijn. De RvC, ledenraad en directie van de bank zijn zeer content met de benoeming. Mariska de Kleijne, directievoorzitter van Rabobank Vallei en Rijn: "Koert is een gedreven sparringspartner met een warm hart voor de coöperatieve bank. We kijken uit naar een goed vervolg van de samenwerking".

Roots

De food & agri-roots van de Rabobank zijn ook bij Koert Verkerk volop aanwezig. Hij heeft gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en gewerkt voor LTO Nederland in zowel Brussel als Den Haag. Momenteel werkt Koert voor FrieslandCampina als manager public affairs. Verkerk beschikt over ruime internationale werkervaring, maar kent eveneens de regionale uitdagingen en draagt daaraan bij. Zo is hij vrijwilliger en bestuurslid van een boerencoöperatie die op innovatieve wijze in samenwerking met natuurorganisaties in het Binnenveld in Wageningen en Ede een natuurgebied gaat ontwikkelen en beheren. De coöperatieve structuur en werkwijze van zowel Rabobank als andere organisaties is hem dan ook zeer vertrouwd.

Verbinding

De ledenraad heeft Koert Verkerk leren kennen als een gedreven samenwerker, die in staat is om grotere thema's te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Tegelijkertijd weet hij mensen in beweging te brengen. Zelf kijkt Verkerk uit naar zijn nieuwe rol in de RvC van de lokale bank en weet hoe hij het voorzitterschap vorm wil geven: "Ik zie het als mijn taak om enerzijds mijzelf dienstbaar op te stellen aan de coöperatie en anderzijds ook richting te geven aan processen die de bank sterker positioneren in de lokale markt. Daarom vind ik het zo mooi om te zien dat de RvC en de ledenraad de afgelopen periode verder naar elkaar zijn gegroeid. Er is een goede samenwerking en die willen we nog beter gaan benutten de komende tijd. We vertegenwoordigen samen de leden van de Rabobank en kunnen in onze eigen lokale markt de bank representeren en verbinden aan klanten en hun initiatieven. Want dáár maken we het verschil."

Kracht van de coöperatie

Juist omdat de Rabobank zo in de haarvaten van de lokale samenleving aanwezig is, liggen daar volgens Koert Verkerk kansen om nog meer impact te realiseren. "Rabobank heeft zo'n enorme potentie. Juist nu is een stabiele coöperatieve bank een bijzonder instrument dat kan helpen om uitdagingen het hoofd te bieden. De Rabobank kan en wil namelijk méér zijn dan alleen een financiële partner. Door samen met klanten en partners de krachten te bundelen en oplossingen te versnellen voor maatschappelijke uitdagingen. Denk aan circulair ondernemen of de energietransitie. Dat gebeurt gelukkig al volop. Zo investeren we in het energieneutraal maken van woonwijken in ons werkgebied en werken we in de regio FoodValley met ondernemers samen om hun bedrijfsvoering circulair te maken. De CE-challenge die de bank organiseerde en de verschillende werkplaatsen die gestart zijn in het Living Lab regio Foodvalley Circulair - waarvan Rabobank een grote aanjager is, zijn aansprekende voorbeelden waar ik trots op ben! Aan die Rabobank bouw ik graag samen verder”.

De Raad van Commissarissen van Rabobank Vallei en Rijn bestaat uit:

  • Koert Verkerk (voorzitter)
  • Bas Franse
  • Jenny Achterstraat
  • Sina Salim
  • Marijn Broekhuizen
  • Eva Alofs

Ede, 4-12-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn