Nieuwe veiligheidsmaatregelen bij geldautomaten

Geldautomaat

Rabobank heeft in de afgelopen periode landelijk verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Helaas neemt het aantal plofkraken toe waarbij steeds zwaardere explosieven gebruikt worden. Deze brengen schade aan de geldautomaten en de omgeving. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat een aantal geldautomaatlocaties in onze regio een verhoogd risico met zich meebrengen. Vanzelfsprekend hebben we nieuwe veiligheidsmaatregelen getroffen.

Beveiligingsplaat

Yvonne van den Berg, directeur Particulieren & Private Banking bij Rabobank Vallei en Rijn: “Op de locaties waar er sprake is van een verhoogd risico, nemen we veiligheidsmaatregelen die enerzijds criminaliteit ontmoedigen en anderzijds de kans op extreme schade beperken. Uitgangspunt hierbij is dat de beschikbaarheid van contant geld in de omgeving zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. Om die reden plaatsen we nu dagelijks een stalen beveiligingsplaat voor deze geldautomaat. Ook elders in het land plaatst de Rabobank op risicovolle locaties stalen beveiligingsplaten.”

Op de volgende locaties is de geldautomaat vanwege het plaatsen van een stalen beveiligingsplaat alleen beschikbaar van 7.00 – 22.00 uur:

  • Bennekom (Dorpsstraat 47g)
  • Veenendaal (Veenslag 50a)
  • Achterberg (Schoneveld 37)

Geldautomaten in Rhenen (Frederik van de Paltshof 44) en Ede (Bellestein)

De geldautomaat op deze twee locaties zijn vanwege verhoogd risico buiten gebruik. Rhenen sinds medio april en Bellestein per 3 juli. Contant geld pinnen in Rhenen is mogelijk tijdens openingstijden bij de Jumbo, Albert Heijn en Hema, en 24 uur per dag bij de geldautomaat van ABN Amro. Onze sealbagautomaat is wel beschikbaar. Alle opties op het gebied van contant geld opnemen onderzoeken we momenteel in Rhenen.
In winkelcentrum Bellestein kunt u pinnen bij ABN Amro, ING en de Jumbo. Wilt u pinnen bij een geldautomaat van de Rabobank, dan kunt u terecht bij onze vestiging aan de Arnhemseweg 6b in Ede.

Bekijk hier het overzicht van de geldautomaten en locaties van Rabobank Vallei en Rijn.

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Particuliere klanten kunnen contact opnemen via (0318) 660 660 of een e-mail sturen naar info.vr@rabobank.nl. Ondernemers kunnen contact opnemen via (0318) 660 664 of een e-mail sturen naar bedrijven.vr@rabobank.nl. Onze medewerkers staan voor u klaar en beantwoorden uw vragen graag.

Ede, 30-6-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn