Rabo ClubSupport: €150.000 voor lokale verenigingen en stichtingen

Blije gezichten bij chequeuitreiking tijdens de finaleavond van Rabo ClubSupport

Samen vieren we de winst. Dat doen we met Rabo ClubSupport. Dit jaar stelden we maar liefst € 150.000 beschikbaar aan het verenigingsleven in Vallei en Rijn. 95 lokale verenigingen en stichtingen deden mee aan deze actie. Hoe meer stemmen zij van leden van Rabobank Vallei en Rijn ontvingen, hoe hoger de bijdrage. Bij de bekendmaking van de bijdrage tijdens de finaleavond zagen we blije en verbaasde gezichten. “Wat fantastisch. Dit had ik niet durven dromen!”.

Onze wereld, buurt voor buurt beter maken

Met Rabo ClubSupport vieren we samen de winst. De echte winst van clubs, stichtingen en verenigingen. Mensen samenbrengen, talenten benutten, een sociaal netwerk opbouwen en elkaar verder helpen. “Verenigingen zijn immers het cement van de samenleving. Daar heeft onze regio Vallei en Rijn baat bij, het maakt ons sterker. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst aan verenigingen en stichtingen. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen: onze wereld, buurt voor buurt, beter maken. Dat is onze missie: Growing a better world together”, aldus Mariska de Kleijne, directievoorzitter van Rabobank Vallei en Rijn.

Hoe meer stemmen, hoe hoger de bijdrage

Na de zomervakantie voerden de deelnemende verenigingen en stichtingen campagne om zo veel mogelijk stemmen van Rabobankleden te ontvangen. Klanten - die ook lid zijn van de bank - hebben invloed en zeggenschap op de besteding van de winst. Bij het Coöperatiefonds bepaalt de ledenraad de toekenning van de bijdrage. Bij Rabo ClubSupport hebben alle leden van de Rabobank de mogelijkheid om te stemmen op lokale goede doelen. Elk lid kon online 5 stemmen geven aan een club, maximaal 2 aan een organisatie. Hoe meer stemmen, hoe hoger de bijdrage. Via social media deden de clubs de oproep om vooral op hun vereniging te stemmen.  De 95 verenigingen hadden verschillende bestedingsdoelen. Zo gaat de bijdrage van Damvereniging De Kroonschijf uit Ede naar de jeugdopleiding. Korfbalvereniging Wageningen investeert in duurzaam meubilair en Stichting Hartslag Nu Veenendaal schaft nieuwe AED’s aan voor de inwoners.

Hartverwarmend

De grote ontknoping was op woensdag 16 oktober in theater De Reehorst in Ede. Bestuursleden ontvingen de gouden envelop met daarin de cheque met de bijdrage. Het programma werd omlijst door cabaret van Impro Juice. Uiteindelijk hadden 3 organisaties nog een ongeopende envelop in handen en werden op het podium uitgenodigd. Daar werd ook de top-3 bekend gemaakt door directievoorzitter Mariska de Kleijne. Stichting Kinderdorp Bennekom ontving € 5.184, Manege Zonder Drempels werd tweede met een bedrag van € 6.240,-. De grote winnaar was Stichting Fietsmaatjes Gelderse Vallei. Op hun cheque prijkte het bedrag van € 6.336,-. De reacties waren hartverwarmend, zoals: “Wat fantastisch. Echt veel meer dan wij hoopten. Dit had ik echt niet durven dromen!”

Divers

De 95 verenigingen hadden verschillende bestedingsdoelen. Zo gaat bijvoorbeeld de bijdrage van Damvereniging De Kroonschijf uit Ede naar de jeugdopleiding. Korfbalvereniging Wageningen investeert in duurzaam meubilair en Stichting Hartslag Nu Veenendaal schaft nieuwe AED’s aan voor de inwoners.

Ede, 31-10-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn