Rabo ClubSupport 2020 van start!

Rabo ClubSupport 2020 van start!

Een club is zoveel meer dan een club. Het is de plek waar de buurt samenkomt, waar iedereen je kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken. Met Rabo ClubSupport investeren wij met kennis, netwerk en financiële ondersteuning in clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en de toekomst.

Goed voor de club & geweldig voor de buurt

Met deze bijdrage van kennis, netwerk en financiën hebben clubs en verenigingen de mogelijkheid mooie maatschappelijke bestedingsdoelen te realiseren. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma's voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen of workshops over ledenwerving en digitalisering. Zo zetten we ons netwerk in om clubs van elkaar te laten leren en bieden we onze kennis om van elkaar te leren.

Schrijf jouw club in!

Jouw club kan, als het voldoet aan de voorwaarden, ook meedoen. Geef duidelijk aan waarvoor jouw club extra ondersteuning kan gebruiken en schrijf je club in via onderstaande inschrijflink. Gebruik hiervoor de inschrijfcode die je van ons per e-mail hebt ontvangen. De inschrijfperiode loopt van maandag 31 augustus tot woensdag 30 september. Geen code ontvangen? Vraag deze dan voor je club aan via communicatie.vr@rabobank.nl.

Wat gebeurt er na de inschrijving?

Binnen 14 dagen na inschrijving ontvang je van ons een bevestiging voor deelname, wanneer jullie club aan de voorwaarden voldoet. Met Rabo ClubSupport beslissen leden van de Rabobank mee via welke clubs een deel van het coöperatief dividend wordt geïnvesteerd in de lokale samenleving. Leden van de Rabobank kunnen van 5 t/m 25 oktober stemmen op hun favoriete vereniging of stichting via de Rabo App of Rabo Internetbankieren. In totaal stelt Rabobank Vallei en Rijn via Rabo ClubSupport 150.000 euro beschikbaar. Het resultaat van de uitgebrachte stemmen per club wordt medio november bekend gemaakt.

Tien kanshebbers mogen pitchen

Na een voorselectie uit alle inzendingen, pitchen de ondernemers met de tien meest innovatieve ideeën in de ochtend van 15 juli in twee minuten hun idee voor een panel. Dit panel bestaat uit:

 • Mariska de Kleijne | Directievoorzitter Rabobank Vallei en Rijn
 • Jan Pieter van der Schans | Wethouder Economische Zaken, gemeente Ede
 • Sina Salim | Innovatiemakelaar RCT regio Foodvalley en lid van Raad van Commissarissen Rabobank Vallei en Rijn
 • Willem Kuijsten | Voorzitter Federatie Ondernemerskringen Valleiregio
 • Jacob van Leeuwen | Directeur Delektro, elektronisch installatiebedrijf in Ede

De bijeenkomst vindt plaats op 15 juli van 10.15 tot 11.45 uur in De Basiliek in Veenendaal, met inachtneming van de 1,5 meter maatregel. Geïnteresseerden kunnen meekijken via live stream via onderstaande link.

De ondernemerspitch is een initiatief van Rabobank Vallei en Rijn, in samenwerking met Gemeente Ede.

Wat kan je winnen?

Het initiatief dat door het panel wordt uitgeroepen als beste idee ontvangt € 3.000 om het idee verder te concretiseren, voor de tweede en derde plaats is een bedrag van respectievelijk € 2.000 en € 1.000 beschikbaar. De organiserende partijen en panelleden stellen hun kennis en netwerk beschikbaar om de winnende pitchers te helpen het idee tot uitvoering te brengen. Daarnaast krijgt de top 3 media-aandacht via de websites en social media van Rabobank Vallei en Rijn en gemeente Ede.

De ideeën van alle ingezonden initiatieven worden publiekelijke zichtbaar gemaakt op de website rabobank.nl/vr en op de website van gemeente Ede, waarmee we ‘corona-proof’ ondernemerschap aanmoedigen en een groter publiek in de regio willen inspireren.

Voorwaarden en procedure

Voorwaarden:

 • Je bent beschikbaar op 15 juli tussen 9.15 en 12 uur.
 • Het in te zenden ondernemersidee bestaat uit maximaal 1,5 A4
 • Je gaat akkoord dat jouw idee en bijbehorend beeldmateriaal wordt getoond op online kanalen om publiciteit te generen en als voorbeeld en idee voor andere organisaties.

Procedure:

 • Je hebt tot 8 juli de mogelijkheid om je idee op max. 1,5 A4 in te dienen via communicatie.vr@rabobank.nl o.v.v. Ondernemerspitch.
 • Je hoort op 10 juli of je geselecteerd bent om jouw idee te pitchen.
 • Op 15 juli pitchen 10 ondernemers hun idee aan het panel. Zij beoordelen de 10 pitches en selecteren drie winnaars.

Ede, 24-6-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn