Verbinding tijdens cheque-uitreiking Coöperatiefonds

Enthousiaste bestuurders en projectmanagers tonen hun cheque

Van gedenkstenen om de Slag om de Grebbeberg te herdenken in Rhenen, tot diners voor eenzame mensen in Ede. En van een koelwagen voor de Voedselbank, tot een bijdrage voor de Stichting AED in Wageningen. Ook dit keer werden er weer mooie, lokale projecten aangedragen. Vijf cheques lagen klaar voor vijf stichtingen die onze regio wat mooier maken. Op donderdag 28 november mochten ze deze in ontvangst nemen tijdens een feestelijke cheque-uitreiking. In totaal ontvangen ze samen € 20.500.

Bestuurders en projectleiders waren naar de hoofdvestiging gekomen van de Rabobank in Ede om te vertellen over hun project en de cheque in ontvangst te nemen. Al vertellend ontstonden er onderling nieuwe contacten en ideeën. Het waren verhalen die de mensen raakten. We hoorden dat levens door projecten totaal veranderen en nieuw perspectief geven.

De volgende organisaties ontvingen uit handen van Mariska de Kleijne, directievoorzitter, een cheque:

Naam organisatieProjectBedrag
Stichting Stoel vrij met KerstKerstdiner voor eenzame mensen in Ede€3.000
Stichting Slag om de Grebbeberg
Aanleg ‘struikelstenen’ in Rhenen om de Slag om de Grebbeberg
€2.500
Stichting Voedselbank Ede
Aanschaf nieuwe koelwagen
€10.000
Stichting AED Wageningen
Onderhoud en verzorgen AED-cursussen

€2.000

Stichting Van harte
Organiseren van 4 themadiners voor eenzame mensen in Ede

€3.000


Stuk voor stuk allemaal projecten die bijdragen aan een fijne lokale samenleving. Zo werkt Rabobank Vallei en Rijn aan haar missie ‘Growing a better world together’.

€250.000 voor lokale projecten

Vier keer per jaar beoordeelt de ledenraad van de bank de projecten van lokale verenigingen en stichtingen. Dit zijn leden die zelf ook in de onze regio Foodvalley wonen, ambassadeur van de Rabobank zijn en alle leden vertegenwoordigen. Dankzij een donatie uit het fonds kunnen sociaal-maatschappelijke, culturele, jongeren-, en innovatieve projecten gerealiseerd worden. Jaarlijks stelt Rabobank Vallei en Rijn uit de winst €250.000 beschikbaar via het Coöperatiefonds.

Jouw project onze bijdrage?

Vaak is het voor verenigingen en stichtingen lastig om een nieuw project te starten. Het Coöperatiefonds kan dan net dat zetje in de rug geven om een project te realiseren. Heb je ook een project dat onze bijdrage verdient? Op donderdag 19 maart komt de commissie weer bij elkaar om de aanvragen te bespreken. Kijk bij ’Sponsoring en Coöperatiefonds’ op deze site voor de voorwaarden en om een aanvraag in te dienen.

Meer informatie 

Ede, 29-11-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn