€29.000 voor lokale goede doelen via Coöperatiefonds

Cheque1uitreiking 27 november 2017

Rabobank Vallei en Rijn heeft cheques uitgereikt aan vijf lokale goede doelen. Deze chequeuitreiking vindt eens per kwartaal plaats. Tijdens deze laatste uitreiking van het jaar ging er ruim €29.000,- via het Coöperaiefonds naar lokale verenigingen, stichtingen en initiatieven. De bestuursleden van de stichtingen en verenigingen namen op het hoofdkantoor van Rabobank Vallei en Rijn namens hun organisaties de cheques in ontvangst. Met deze bijdrage kunnen zij hun projecten realiseren.

Cheque-uitreiking

Directievoorzitter Mariska de Kleijne opende de middag met een welkomstwoord, waarna de organisaties de tijd kregen om hun projet toe te lichten. Hierin hebben de organisaties het maatschappelijke doel van hun projecten kort duidelijk gemaakt aan het aanwezige publiek. Na de presentaties overhandigde Mariska de Kleijne de cheques en een bos bloemen aan de bestuursleden van de verenigingen en stichtingen, en gingen ze samen op de foto. De middag is afgesloten met een gezellige borrel waar volop is nagepraat en nieuwe verbindingen zijn gelegd onder het genot van een hapje en een drankje.

Projecten

De projecten waaraan het geld toegekend is variëren van de inrichting van een schoolplein in het geval van Lodenstein College Praktijkonderwijs in Ede tot de aanschaf van nieuwe instrumenten voor zowel in de klas als op de muziekschool. Daarnaast is er door de Scheepjeswolharmonie geld gevraagd voor nieuwe uniformen i.v.m. hun 125-jarige jubileum, en vroeg Cameraclub Wageningen een bijdrage voor o.a. fotolijsten die gebruikt worden voor een expositie tijdens en na hun 50-jarige jubileum.

Projecten die een bijdrage ontvingen

Naam organisatie Project Toegekend bedrag
Cuneraschool, Bantuinschool en Ericaschool Rhenen Klassenorkest € 2.500,-
Van Lodenstein College Praktijkonderwijs loc. Ede Inrichting openbaar schoolplein € 5.000.-
Scheepjeswolharmonie Veenendaal Aanschaf nieuwe uniformen € 13.256,-
Cameraclub Wageningen Aanschaf prints en lijsten jubileum € 1.200,-
Showkorpsen Irene Ede Instrumenten voor Irene Music Kids € 7.500,-

Coöperatiefonds: een zetje in de rug

Rabobank Vallei en Rijn gebruikt het Coöperatiefonds om een deel van haar winst af te staan aan projecten van lokale verenigingen en stichtingen in Ede, Bennekom, Veenendaal, Wageningen, Rhenen en Achterberg. Vaak is het voor stichtingen of verenigingen financieel gezien net niet mogelijk om hun maatschappelijke projecten te realiseren. Het Coöperatiefonds van Rabobank kan hier deze steun bieden die ze nodig hebben.

Heeft u of kent u een project van een lokale vereniging of stichting dat een steuntje in de rug verdient? Ga dan naar www.rabobank.nl/vr en kijk bij 'Aandeel in elkaar'.

Meer informatie over het Coöperatiefonds

Ede, 11-12-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn