Gamen als gamechangers: opening Rabo Esports Stadium

Gamen als gamechangers: opening Rabo Esports Stadium

Op 9 oktober openden de H20 Esports Campus en Rabo Esports Stadium officieel haar deuren. Daarmee kunnen gameliefhebbers elkaar ontmoeten in het grootste en enige permanente esports-podium van Nederland. Rabobank Waterland en Omstreken is trotse sponsor en slaat de handen ineen met partner H20 om gamers bij elkaar te brengen en tech-ondernemers duurzaam te helpen groeien.

Kansen in het Rabo Esports Stadion

Het stadion is een unieke locatie in Nederland, waar gameliefhebbers hun hart op kunnen. Gamers komen er samen, niet alleen om gezellig te gamen, maar ook beter de worden in de sport. Wil je professioneel gamer worden, dan krijg je hier de juiste begeleiding. Er vinden trainingskampen plaats, maar ook de meest grote events waarbij het publiek kan genieten van een game zoals je dat in een stadion doet van een potje voetbal. ‘Het is voor Purmerend een unieke kans. Daar willen wij graag aan mee bouwen’, vertelt Eric Zwart, Directievoorzitter van Rabobank Waterland en Omstreken.

Verbinden en bewegen

Rabobank en H20 slaan met name de handen ineen om jongeren bij elkaar te brengen en te laten bewegen. ‘Veel jongeren gamen thuis, alleen op zolder, aldus Zwart. ‘In Purmerend krijgen ze de kans om elkaar te ontmoeten.’ Een belangrijk element in het Rabo Esports Stadium is ook dat beweging er centraal staat. Je kunt er diverse spellen spelen, waarbij je niet achter je computer zit en er vinden zelfs gymlessen plaats waarbij gameing geintegreerd wordt. ‘Zo wordt het opeens veel interssanter voor jongeren om te bewegen.’

Werelden bij elkaar brengen

Het Rabo Esport Stadium maakt onderdeel uit van de H20 Esports Campus: een plek waar ook onderwijs en ondernemers een plek krijgen. Esports is een sterke groeimarkt waar jeugd en jong-volwassenen zich sterk mee verbonden voelen. ‘Hierdoor ontstaat er een hub, waardoor veel ondernemers elkaar kunnen helpen in de ontwikkeling van hun bedrijf. En opleidingskansen die campus biedt, is ook de aanwas van het personeel voor de toekomst gegarandeerd.’

Deuren geopend

 ‘De initiatiefnemers van de H20 Esports Campus en het Rabo Esports Stadium hebben enorm hard gewerkt om hun droom te realiseren. We zijn enorm trots dat de deuren nu wagenwijd open staan voor jongeren en ondernemers om zich te ontwikkelen.’ Anneke van Zanen, voorzitter NOC*NSF, opende uiteindelijk samen met auteur en voormalig esporter Koen Schobbers de deuren van het stadion officieel. Als klap op de vuurpijl maakte Prins Constantijn van Oranje zijn opwachting in een online uitzending tijdens de opening, vanuit de H20 broadcasting studio.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van de H20 Esports Campus en het Rabo Esports Stadium? Kijk dan op de website van onze partner. 

Lees meer

Purmerend, 9-10-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn