Samenwerking Rabobank en Purmer Valley

Ondertekening van samenwerking Stichting Purmer Valley en Rabobank Waterland

Op donderdag 13 april 2017 heeft Stichting Purmer Valley haar partnership met onder andere Rabobank Waterland en Omstreken bekrachtigd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst en onder toeziend oog van Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor onder andere Economische Zaken werd de driejarige overeenkomst getekend. De andere partners zijn Bose, Horizoncollege, Microsoft, ITSD en SearchUser/FacilityApp.

Verbeteren van IT-klimaat

Purmer Valley is een samenwerking tussen ICT-bedrijven met als doel om educatie, kennisdeling om het totale ICT-klimaat te optimaliseren. Daarnaast biedt het concept voor de stad Purmerend en metropool Amsterdam werkgelegenheid op verschillende vlakken. De initiatiefnemers van Stichting Purmer Valley zijn Dirk Tuip, Daniel Pardoen en Donnald van Marle, alle drie directeur-eigenaar van ICT-bedrijven in Purmerend en alle drie ook afkomstig uit de regio Purmerend. Zij hebben het afgelopen jaar diverse partijen gemobiliseerd en dit heeft deze samenwerking tot gevolg. Lea Sterenborg-Pinxt, directeur Commercie: "Vanuit het Rabo Waterland Coöperatiefonds steunen wij dit initiatief. Onderwijs, ondernemers, startups, gemeente en ICT bedrijven bundelen hun krachten. Door onderwijs en ondernemerschap aan elkaar te verbinden, draagt Purmer Valley bij aan het verbeteren van het totale IT-klimaat en het op de kaart zetten van Purmerend als ICT stad. Daarnaast willen zij startups die gerelateerd zijn aan ICT, begeleiden en faciliteren."

Rabo Hackathon

Rabobank draagt tevens bij aan een nog te organiseren Rabo Hackathon, een event waar technologische innovatie wordt gestimuleerd en ondersteund. Deelnemers worden uitgedaagd om tot een creatieve oplossing en toepassing voor uiteenlopende opdrachten en dat in een kort tijdsbestek.

Purmerend, 19-4-2017

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail