Symposium Vitaal Ouder worden

Samenbankieren

Het Waterlandziekenhuis, Zorgcirkel en Rabobank Waterland en Omstreken organiseren op vrijdag 7 april 2017 het Symposium Vitaal ouder worden. Tussen 13.00 en 16.00 uur komen in de drie zalen van Poppodium P3 diverse aspecten van vitaal blijven aan de orde. Hoofdspreker is Douwe Draaisma. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Mensen worden steeds ouder. En met die ouderdom komen ook de gebreken. Artrose, hartaandoeningen, verstoord evenwicht, geheugenverlies om er maar een paar te noemen. Desondanks moeten de ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Dit betekent iets. In de eerste plaats voor de oudere zelf, maar zeker ook voor de mantelzorgers en de zorgverleners. ‘Het symposium op 7 april opereert precies op dit kruispunt’, vertelt Elza den Hartog, manager zorg in het Waterlandziekenhuis. ‘We bieden informatie over hoe je vitaal kunt blijven en presenteren (thuis)hulpmiddelen en mogelijkheden die ondersteuning kunnen bieden als dat niet langer helemaal zelfstandig kan. Daarom is dit symposium bedoeld voor zowel de oudere als de mantelzorger. Ook de verwijzers zijn uitgenodigd. We hebben elkaar nodig om de zorg voor onze ouderen goed te organiseren’.

Douwe Draaisma

In de drie verschillende zalen van poppodium P3 worden drie verschillende lezingen aangeboden. Er is een zaal van de Rabobank, waar Lea Sterenborg en Hans den Haan uitleg geven hoe je (tijdig) je dagelijkse geldzaken regelt, wat er komt kijken bij het opstellen van een testament en het beheren van vermogen. In de grote zaal zal namens Zorgcirkel Douwe Draaisma een lezing verzorgen. In de andere zaal gaat Erik-Jan Verburg, internist van het Waterlandziekenhuis nader in op wat er met je lichaam gebeurt als je ouder wordt. De lezingen vinden in drie rondes plaats, zodat iedereen elke lezing een keer kan bijwonen.

Tovertafel

Naast de lezingen is er in de foyer van Poppodium P3 een informatiemarkt georganiseerd. Diverse instellingen presenteren hier alle mogelijkheden van ondersteuning en de nieuwste snufjes op het gebied van domotica. Laat u informeren over het Samen Bankieren met de Rabobank en kom vooral eens kijken naar de tovertafel van de Zorgcirkel, een interactieve digitaal tafelblad prikkelt de zintuigen. De tafel blijkt zeer effectief in het activeren van dementerenden.

Muziek, wetenschap en zorg

Deze middag zal muzikaal omlijst worden door Stichting Ludwig, een muziekcollectief dat opereert op het snijvlak van muziek, wetenschap, zorg en technologie. Zij onderzoekt de waarde van muziek met als doel het welzijn en de ontwikkeling van specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld dementerenden, te vergroten. In interactie met haar publiek maakt Ludwig muziek waarbij niet het ritme van het collectief, maar het ritme van de toehoorders de muziek bepaalt.

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail