Werken bij de Zeeuwse Rabobank

Werken bij een Rabobank in Zeeland heeft zo z’n voordelen. Vrijwel geen files tijdens woon/werkverkeer en je werkt in een dynamische omgeving met industrie, maar ook toerisme en natuur. Vacatures van de Rabobank vind je op www.rabobank.com/nl/careers/app. Gebruik het trefwoord 'Zeeland'.

www.rabobank.com/nl/careers/app/

Recruitment Zeeland

Bij interesse in één van onze vacatures kun je contact opnemen met Recruitment Zeeland. Contactpersonen zijn Fauve Kuijpers-Jansen en Denise van Leeuwen. 

recruitmentzeeland.oosterschelde@rabobank.nl

0113-248240

Recruitment Zeeland is een samenwerking van:

  • Rabobank Oosterschelde
  • Rabobank Walcheren/Noord-Beveland
  • Rabobank Zeeuws-Vlaanderen

Werken bij de Rabobank in Zeeland, ook als je niet in Zeeland woont. Medewerkers van de Rabobanken in Zeeland vertellen waarom hen dit zo bevalt. 

e-mail:recruitmentzeeland.oosterschelde@rabobank.nl

Maikel van der Poel

Maikel van der Poel

Maikel van der Poel, Hoogerheide
Functie: intern accountmanager Bijzonder Beheer, Rabobank Oosterschelde

"Ik ben 27 en woon in het Brabantse Hoogerheide met mijn vrouw en drie kinderen. Sinds mei 2015 werk ik bij Rabobank Oosterschelde. Het meest interessante is de diversiteit binnen het werkgebied. Werkelijk iedere sector is vertegenwoordigd: binnenvaart, food en agri, recreatie, industrie en (detail)handel. Dat maakt mijn werk zeer afwisselend. 

Voorheen werkte ik bij Rabobank Drechtsteden. Qua reisafstand scheelt dat niet veel, maar qua reistijd wel. Dat komt doordat er bijna nooit files zijn. Zeeland is mooi en de mensen zijn prettig in de omgang. Een nadeel kan zijn dat je de werkomgeving en het dialect niet goed kent. Hier moet je dus meer moeite voor doen. 

In Zeeland zitten meer interessante bedrijven dan je in eerste instantie zou denken. Mijn gevoel is dat men hier goed omgaat met medewerkers die hard willen werken om iets te bereiken. Als je houdt van een nuchtere aanpak, hard werken en een no-nonsense-cultuur, is werken in Zeeland zeker een goed idee!"

Tim Sannen

Tim Sannen

Tim Sannen, Bergen op Zoom
Functie: accountmanager MKB, Rabobank Zeeuws-Vlaanderen

"In mijn functie als accountmanager MKB heb ik veel contact met ondernemers uit verschillende bedrijfstakken. Denk aan binnenvaart, de agrarische sector, industrie, detailhandel en horeca. 

Ik ervaar het als een voordeel om in een andere omgeving te werken dan waar ik woon. Ik doe andere indrukken op, er zijn andere gewoontes. Hier leer ik ontzettend veel van en dat werkt inspirerend. Het kost wel wat meer inspanning om het werkgebied van mijn klanten goed te leren kennen, maar met hulp van collega’s en door zelf de markt op te gaan, lukt dat prima.   

Mensen uit de omgeving West-Brabant werken regelmatig in de regio Tilburg of Rotterdam en weinig in Zeeland. Dit terwijl de afstand hetzelfde is en de bereikbaarheid beter vanwege het ontbreken van files. Zeeuws-Vlaanderen heeft veel te bieden. Inwoners met een nuchtere houding en bourgondische insteek en een prachtig werkgebied en landschap. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, denk dan eens aan Zeeland. Het is dichterbij dan je denkt."

Lotte van Gastel

Lotte van Gastel

Lotte van Gastel, Bergen op Zoom
Functie: adviseur Bedrijvendesk, Rabobank Oosterschelde

"Sinds januari 2015 werk ik bij Rabobank Oosterschelde op de Bedrijvendesk. Daarvoor heb ik in de detachering gewerkt bij diverse lokale Rabobanken, onder andere ook in  Zeeuws-Vlaanderen.

Rabobank Oosterschelde heeft een groot werkgebied, met veel potentiële klanten en startende ondernemers. Je hebt de ene keer te maken met studenten die net een onderneming zijn begonnen en dus volledig geadviseerd willen worden, de andere keer spreek je een 'doorgewinterde' klant met 5 BV’s die een financieringsbehoefte heeft. Dat maakt het werkafwisselend en soms hectisch. De Bedrijvendesk is via verschillende kanalen te bereiken: telefonisch, per e-mail, via chat en via een online aanvraag. Dit vergt een zekere flexibiliteit, want je moet snel kunnen schakelen. Dit maakt de functie uitdagend, want er is geen dag hetzelfde. 

Ik woon in Bergen op Zoom, een half uurtje reizen naar Goes. Het voordeel is dat je altijd goed kan doorrijden. Een echt nadeel kan ik niet bedenken, behalve dan dat je soms de klant niet zo goed kan verstaan wanneer ze écht plat Zeeuws praten. Ik zou zeggen: geef het in ieder geval een kans en je zal zien dat het absoluut de moeite waard is!"

Renate Hopmans

Renate Hopmans

Renate Hopmans, Heerle
Functie: assistent accountmanager Private Banking, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland

"Rabobank Walcheren/ Noord Beveland is een kleine, gezellige en open organisatie. Iedereen kent elkaar en dat zorgt voor een fijne sfeer. Tevens merk ik dat deze lokale bank de medewerkers ondersteunt in het volgen van zijn/haar eigen loopbaanwensen. Hierdoor blijven de medewerkers geïnspireerd. 

Samen met de accountmanager Private Banking bedien ik de vermogende klanten van Zeeland. Hierbij richten wij ons vooral op de ondernemer in privé. Mijn werkzaamheden zijn dan ook erg divers en bevat o.a. het bieden van service, het voorbereiden van gesprekken, het opstellen van overeenkomsten en het beheren van de klantportefeuille. Door dit optimaal uit te voeren creëren we financiële rust voor onze klant. 

Een van de voordelen van werken in Zeeland is dat er hier een no-nonsens cultuur heerst, wat me erg goed bevalt. Het nadeel is het verre rijden, echter valt dit reuze mee omdat er nooit files staan. Het blijft zo dat je niet 'even snel' langs je werk kan rijden om iets af te stemmen, maar met de technologie van tegenwoordig is thuiswerken een zeer goede optie. Daarnaast was ik zelf al gewend om iedere dag 40-45 minuten naar Breda te rijden, qua afstand is Vlissingen het dubbele, maar qua tijd scheelt het niets omdat er geen files staan richting Zeeland."

Stage

Ben je op zoek naar een meewerk- of afstudeerstage? De actuele vacatures vind je via bovengenoemde website. Een open sollicitatie sturen naar Recruitment Zeeland is altijd mogelijk! Lees hieronder de ervaring van een stagiaire bij Rabobank Zeeuws-Vlaanderen.

Sophie van Acker

Sophie van Acker

Sophie van Acker, Sint Jansteen
Functie: afstudeerstagiaire Grootzakelijk, Rabobank Zeeuws-Vlaanderen

"In februari 2016 ben ik – als student van Avans Hogeschool Breda – begonnen met een afstudeeronderzoek over de zakelijke verzekeringsbranche. Toen ik op zoek ging naar een afstudeerplaats, sprak de Rabobank me erg aan, omdat zij de klant centraal zet en bekend staat als een gerenommeerd stagebedrijf. Ook leek het me erg uitdagend om bij de bank stage te lopen, omdat ik nog geen ervaring met het bankwezen had. Via de website van de Rabobank heb ik gesolliciteerd. Kort daarna werd er contact met me opgenomen dat ik op gesprek mocht komen. 

Ik vind de stage tot nu toe erg interessant, leerzaam en leuk. Ik leer steeds meer bij en er is een leuke klik met de collega’s. Twee dagen per week werk ik mee op de afdeling, de andere dagen besteed ik aan mijn onderzoek. Op deze manier doe ik werkervaring op en kan ik de theorie gelijk in de praktijk brengen. Precies de uitdaging die ik zoek in een stage! Ben je op zoek naar een uitdagende stage, aarzel dan niet om te solliciteren."