Inspiratiebijeenkomst Verduurzamen van Verenigingen

Aanleg zonnepanelen op clubgebouw

Iedere vereniging en stichting heeft eigen doelen en ambities voor de toekomst. Als coöperatie die bijdraagt aan de lokale leefomgeving helpt Rabobank West Betuwe graag met het realiseren ervan. Want wij geloven in het belang en de kracht van verenigingen en stichtingen en zien ze als het cement van onze samenleving. In het najaar van 2019 start Rabobank West Betuwe met de Rabo Verenigingsondersteuning. Hierbij helpen we verenigingen en stichtingen met het waarmaken van hun ambities op het gebied van verduurzaming van hun vastgoed. Op maandag 30 september organiseren we een inspiratiebijeenkomst voor verenigingen en stichtingen die hun clubgebouw of terrein willen verduurzamen.

Rabo Verenigingsondersteuning

Met de Rabo Verenigingsondersteuning geven we geen geld aan verenigingen en stichtingen, maar helpen we om ambities van verenigingen en stichtingen waar te maken. Rabobank West Betuwe heeft ervoor gekozen om hierbij te focussen op duurzaam vastgoed. Denk hierbij aan het verduurzamen van gebouwen en terreinen, zoals isolatie, ledverlichting en/of zonnepanelen. Dit doen we in samenwerking met NOC*NSF en LKCA.

Wat houdt dat in?

Met de Rabo Verenigingsondersteuning kunnen we een beperkt aantal verenigingen en stichtingen via 1-op-1 begeleiding ondersteunen. De club krijgt hulp op adviesniveau. Het traject bestaat uit een vooranalyse, het opstellen van een actieplan en opstart van de realisatie van de plannen. We werken hierbij samen met overkoepelende organisaties uit de kunst en cultuur, waaronder NOC*NSF en LKCA. Partijen die gespecialiseerd zijn in duurzaamheidstrajecten worden gekoppeld aan de deelnemende clubs. Zij helpen de club op adviesniveau en weten de juiste instanties/loketten te benaderen. Belangrijk om te benoemen is dat er een grote verantwoordelijkheid bij de club ligt. De daadwerkelijke uitwerking en uitvoering van het plan is een taak voor de club.

Inspiratiebijeenkomst 30 september

Op maandagavond 30 september organiseren we een inspiratiebijeenkomst. Wilt uw vereniging of stichting de accommodatie of het terrein verduurzamen? U bent van harte welkom! We nemen u mee in ons nieuwe sponsorbeleid, u krijgt uitleg over wat de Rabo Verenigingsondersteuning voor uw club kan betekenen én u krijgt inzicht in wat er nodig is om te verduurzamen.

Wilt u de uitnodiging ontvangen?
Stuur een e-mail naar communicatie.westbetuwe@rabobank.nl. Begin september ontvangt u van ons dan een uitnodiging met meer informatie over het programma en de locatie.

Tiel, 17-6-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn