BioVoice en Rabobank verlengen samenwerking tot en met 2022

Ondertekening verlenging contract BioVoice sep 2020

BioVoice en de Rabobanken in Zuidwest-Nederland hebben hun partnerschap met twee jaar verlengd. Op het kantoor van Rabobank Breda werd een nieuwe overeenkomst tot en met 2022 getekend.

Verlenging partnerschap

Programmamanager Bob Houpst was namens BioVoice aanwezig bij de ondertekening. Joost Mulders (Accountmanager MKB Rabobank West-Brabant Noord) en Wibo van Hekken (Directievoorzitter Rabobank Breda) vertegenwoordigden de Rabobanken uit de regio Zuidwest-Nederland. “Wij vinden het als Rabobank belangrijk om betrokken te zijn bij biobased en circulaire business innovatie. BioVoice sluit aan bij onze strategische thema's en is een mooi programma dat grote en kleine spelers op het gebied van biobased/circulaire innovatie verbindt. Hiermee helpen we ondernemers hun toekomstkansen te ontwikkelen,” vertelt Mulders. Mulders is dan ook enthousiast over de verlenging van het contract: “De eerste ronde van BioVoice heeft al mooie samenwerkingen gebracht. Zij hebben gedurende het hele traject veel mkb-ers met een goed idee met succes begeleid en gecoacht naar een innovatiecontract met een regionaal grootbedrijf. Als Rabobank zijnde willen wij hier graag de komende twee jaar weer een steentje aan bijdragen.” Houpst is blij met de samenwerking en steun van de Rabobank: “Vanaf de start van BioVoice heeft de Rabobank ons ondersteund en we zijn blij dat de samenwerking weer met twee jaar is verlengd. Daar spreekt veel waardering en vertrouwen uit. Mooi dat de Rabobank zijn maatschappelijke betrokkenheid op deze manier toont. Zo krijgen mkb-ers kansen om innovatieve ideeën te pitchen voor nieuwe biobased en circulaire producten én kan ze dat potentiële launching customers, financiële steun, coaching en begeleiding opleveren ."

Innovatievouchers

Op dit moment biedt de Rabobank als partner een financiële bijdrage. De komende twee jaar zijn zij wederom betrokken. “De bijdrage die wij ter beschikking stellen is voor het uitgeven van innovatievouchers voor de invulling van innovatiecontracten binnen de BioVoice rondes. Daarnaast leveren we ook een inhoudelijke bijdrage. Komende periode houden we samen met een van de andere partners, de Green Chemistry Campus meerdere bijeenkomsten voor de (inter)nationale mkb-bedrijven die via BioVoice aan een innovatiecontract werken. Het doel hiervan is hen verder te informeren over de verschillende mogelijkheden van funding van hun plannen. Hiermee stellen we niet alleen vouchergeld beschikbaar, maar denken we ook mee over verdere funding van de ideeën.” aldus Mulders.

Over BioVoice

De weg van een goed idee naar een concreet nieuw product of nieuwe dienst is lang. En in de biobased en circulaire sector is die weg misschien nog wel moeilijker begaanbaar dan elders. BioVoice verbindt vraag en aanbod op het gebied van biobased/circulaire innovatie en brengt hiermee vernieuwende ideeën naar de markt. BioVoice haalt de challenges uit de markt bij grote bedrijven en publiceert ze. Mkb’ers en start-ups kunnen zich aanmelden op een challenge. BioVoice is een samenwerkingsverband van regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant, de Green Chemisty Campus in Bergen op Zoom, de Rabobank en de Provincie Noord-Brabant. Dockwize, Impuls Zeeland, Centre of Expertise Biobased Economy en Midpoint Brabant zijn als partner aangesloten voor de uitvoering van het programma. De Rabobank, de provincie Noord-Brabant, de provincie Zeeland en de Regiodeal Midden- en West-Brabant ondersteunen BioVoice financieel. Samen willen wij dat innovatieve ondernemers en aanstormende biobased/circulaire talenten de ruimte en de mogelijkheden krijgen om hun idee of product te ontwikkelen en te vermarkten. Hiermee realiseren we ons gezamenlijke doel: het versnellen van de transitie naar een duurzame economie.

BioVoice

5-10-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn